La popular travessa de bicicleta de muntanya es va celebrar ahir des de bon matí en una jornada en la qual el bon temps va ajudar a fer que la sortida dels ciclistes encara es convertís en més agradable, en tots els sentits. Era la 14a edició de la prova que no és competitiva, i en la qual el bon ambient és norma des que els participants es posen en marxa fins que arriben al final de la jornada.

Com en edicions anteriors, ahir es van fer tres recorreguts, que es podien escollir segons l'interès de cada participant. El traçat llarg de la prova era de 40 km, amb 1.700 metres de desnivell positiu quant a l'acumulat de la sortida en BTT. La distància mitjana era de 28 km, i en aquest cas el desnivell que els corredors havien de superar era de de 1.200 metres. Finalment, hom es podia decantar per la distància curta, que era de 15 km i tenia un desnivell de 400 metres.

Els Amics Catllaràs, un any més els organitzadors de la prova, van preparar uns itineraris diferents al d'edicions passades, i els bikers van poder gaudir de paisatges ben idíl·lics de l'Alt Berguedà, amb les temperatures no gaire altes, una dada que va afavorir que no hi hagués incidents ni ningú acusés en excés l'esforç. Al final del dia, els Amics Catllaràs van tenir un gran reconeixement per part de tots els participants, que van valorar una bona organització i la seva feina en els diferents controls.

La prova no és competitiva, i el to lúdic i participatiu hi predomina. En tot cas, els que van completar la travessa més llarga i els seus temps van ser els següents: Albert Roca (2 h 41'09''), Eric Escánez Díaz (2.42.42), Carles Torrents (2.43.32), M. Cunill Sellas (2.46.15), Rafael Claret (2.50.12) i Nil Garcia (2.50.24).

El 2017 tornarà la cita amb una Catllaràs que és una descoberta de territori, de 159 km quadrats al nord-oest del Berguedà. En formen part els municipis de Sant Julià de Cerdanyola i la Pobla de Lillet, al nord; la Nou i Malanyeu, a l'oest; Sant Jaume de Frontanyà i Castell de l'Areny, al sud, i Rasos de Tubau a l'oest és un veritable paradís de la natura. L'alçada mitjana que té la zona és superior als mil metres, amb una geografia esquerpa que la fa molt atractiva.