L'Espai de les Arts i Coneixement Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui, a la comarca de l'Anoia, va ser l'escenari de les assemblees ordinària i extraordinària de la Federació Catalana de Futbol (FCF). Hi van participar 254 clubs dels 1.186 que hi ha federats arreu del territori català.

Teo Romero, l'alcalde de la població, va donar la benvinguda recordant els valors que aporta l'esport. Gerard Esteve, president de la UFEC, va destacar que "el 25% del nombre de llicències de tot l'esport català provenen del futbol i per això volíem ser aquí per donar-vos suport". El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, va felicitar la FCF "perquè sou els que feu funcionar el futbol del país".

Andreu Subies, president de la FCF, va fer balanç de la temporada i dels seus cinc anys de mandat, tenint en compte que posteriorment, en l'assemblea extraordinària, va convocar eleccions per al dia 26 de juliol si es presenta més d'una candidatura (si només n'hi ha una, el dia 19 quedarà proclamada). La del mateix Andreu Subies ja està confirmada.

El president va recordar que la FCF ha eixugat tot els deutes que tenia; a més, "quant al patrimoni, hem adquirit dos locals nous i avui dia estem en positiu", va comentar Subies. El superàvit és de 891.852 euros. També en el seu parlament va admetre que "ens preocupen molt les llicències FIFA; s'ha de lluitar contra l'abús de menors al món del futbol; s'ha de reglamentar i tenir garanties per evitar el tràfic fent una bona feina de formació". Subies, que va declarar ser home de Villar, va explicar l'aposta pel Portal del Federat, ja que és "l'eina del futur. La FCF s'ha posat al dia en temes de seguretat informàtica". Igualment va ressaltar la mutualitat, la transparència esportiva i les campanyes a favor dels codis ètics".

Mirant al futur, Andreu Subies va explicar que, "si continuo com a president, haurà de ser de manera professional. No pot ser que el 99% de la gent de la casa ho sigui, i el president, no".

L'assemblea va votar amb 252 vots a favor i dues abstencions el balanç econòmic anterior i el nou pressupost, de 19.016.100 euros. També van ser confirmats pels clubs els plans de competició per a la propera temporada.

Tots els clubs que a dia d'avui han celebrat els seus primers 100 anys de vida, entre ells el Barça i l'Espanyol, van rebre un petit homenatge de la pròpia Federació Catalana de Futbol en el marc de l'assemblea de clubs a Santa Margarida de Montbui. De casa nostra van ser reconeguts el CE Manresa, CF At. Gironella, CE Berga, CE Vilada, UE Tous, AD Monistrolenca, CE Sallent, CF Santpedor, CE Puig-reig, CF Cardona, CE Navàs i CE Esparreguera.

L'Òdena a la junta electoral

Segons sorteig, l'Òdena va quedar escollit com un dels clubs que formen la junta electoral, conjuntament amb l'Eusebi Güell i el Sant Cugat; n'és suplent l'Anoia. La junta directiva actual dimitirà el proper dia 1 de juliol per iniciar-se el procés electoral.