Ahir diumenge es va celebrar la 27a edició de la Cursa d'Estiu de Bagà amb un total de 64 corredors, dividits en tres curses (depenent de la distància del recorregut i l'edat). La prova a Bagà va transcórrer ahir sense incidències i amb un èxit de participació comparat amb el dels darrers anys.

El vencedor en la prova dels 12,5 km va ser Guillem Fernández, dels Joves Atletes de Berga (JAB), que va aconseguir completar la distància amb 47'30''. El podi el van completar Israel Rodríguez, atleta del Runathics Team, i en tercera posició, Antoni Puig, que pertany al Fartlek Santpedor. En categoria femenina, la guanyadora va ser la madrilenya María Laura Bucero, del Catrunner, amb 1.03.35

En la categoria infantil, hi havia tres subcategories, determinades per l'edat. En la primera -els més petits, nascuts el 2011 o abans-, el més ràpid de completar els 600 metres va ser Ot Casals. En la segona -els nascuts entre el 2006 i el 2011-, el guanyador de la cursa d'1,6 km va ser Pablo Tobalina, i en la tercera -els nascuts entre el 2001 i el 2005-, el vencedor dels 7 km va ser Bernat Tarrés.

Enguany, l'organització va optar per modificar una part del traçat, i va suplir la carretera de Sant Joan a Bagà per la Via del Nicolau, que és un camí de terra.