Toni Elías continua oferint grans actuacions en el campionat dels Estats Units de Superbikes i aquest cap de setmana, a Utah, ha sumat més punts, que el mantenen en la lluita per al títol. En la primera de les mànegues va entrar a la meta en la quarta posició, mentre que en la segona va aconseguir el triomf, el cinquè que suma en aquesta temporada, la primera dins del MotoAmerica. La classificació del campionat està encapçalada ara per Cameron Beaubier (Yamaha), amb un total de 253 punts (amb 7 victòries parcials); seguit de Josh Hayes (Yamaha), amb 228 (amb 1 triomf parcial); Elías (Yoshimura Suzuki), amb 227 (5), i el company d'equip del pilot manresà, Roger Hayden, amb 226 (1).

El traçat conegut ara com Utah

Motorsports Campus havia rebut el Mundial de Superbikes amb la seva antiga denominació ?-Miller Motorsports-, i és un circuit del qual el santfruitosenc Carles Checa (campió del món el 2011) en té un gran record, ja que hi va tenir algunes victòries. Toni Elías, amb la seva Suzuki GSX-R, va signar divendres la primera pole a MotoAmerica. En les dues mànegues de l'endemà, de nou, els quatre pilots que dominen el campionat van estar lluitant per les primeres posicions. A la primera mànega, les Yamaha de Hayes i Beaubier van dur el pes de la cursa mentre que Hayden i el bagenc Elías anaven una mica forçats per darrera. Va ser el líder Cameron Beaubier qui es va acabar imposant a Hayes, i Hayden va entrar poc abans que Elías. En la segona, Elías va portar a terme un encertat canvi de pneumàtics i, encara que no es va poder escapar, sí que va batre a la meta a Beauvier i Hayden, i el veterà Hayes va entrar en la quarta posició, després de perdre segons en una sortida de pista.

Queden dues cites encara del campionat, quatre mànegues. Les dues del 10 de juliol al circuit de Laguna Seca i les dues darreres a New Jersey, l'11 de setembre.