El serbi Novak Djokovic, indiscutible número 1 del món, afronta a partir d'avui a l'All England Lawn Tennis and Croquet Club de Londres el repte de revalidar, en l'edició 130 de Wimbledon, la seva corona, i així aconseguir el seu tercer major de la temporada.

Després de brillar en l'Open d'Austràlia i també a Roland Garros, on va aconseguir completar el seu Grand Slam, Djokovic torna al barri de SW19 amb l'objectiu d'aixecar el seu quart títol de Wimbledon i continuar amb el seu camí triomfal en el curs actual. El tennista de Belgrad, de 29 anys, busca a la capital britànica el que seria el seu 13 major: quedaria a un de Rafa Nadal (14) i a quatre de Roger Federer (17).

Tot i que parteix com a màxim favorit al títol, el serbi arriba a Londres gairebé sense rodatge sobre gespa, ja que, en el seu únic partit del curs sobre el verd, en el torneig d'exhibició de The Boodles, va caure amb David Goffin. Nole, que ha estat afortunat, en principi, en el sorteig del quadre principal -debuta avui a primera ronda amb l'anglès James Ward-, aspira a emular llegendes com el nord-americà Don Budge i l'australià Rod Laver, únics tennistes masculins en la història de guanyar els quatre Grand Slam en el mateix any.

A més de Djokovic, el britànic Andy Murray, triomfador la setmana passada a Queens, el torneig que es considera l'avantsala de Wimbledon, i el suís Roger Federer, set vegades guanyador a l'All England Club, finalista l'any passat i rei indiscutible de l'herba, parteixen com les opcions més clares per lluitar pel títol.

L'alternativa, de la casa

Murray, número 2 del món, sembla l'únic que ha estat capaç de plantar cara a Nole en els últims mesos, i només ell ha gosat guanyar-li una final aquest any, en el Masters 1.000 de Roma. També és cert que ha caigut en mans del serbi en tres finals: Open d'Austràlia, Madrid i Roland Garros.

A l'ídol local, guanyador a Londres el 2013, li ha tocat un rival assequible a primera ronda, Liam Broady, que va rebre una carta d'invitació, però té el camí més complicat d'entre els favorits.