Des de fa uns anys, l'Ajuntament de Balsareny, conjuntament amb el Consell Esportiu del Bages, fa el Campus Esportiu d'Estiu durant el mes de juliol amb l'objectiu que els nens i les nenes facin esport i coneguin l'entorn local. Enguany hi ha de novetat la inclusivitat de la quitxalla amb diversitat funcional. La idea sorgeix arran de converses i reunions amb pares i mares del poble de Balsareny amb fills a l'escola Jeroni de Moragas d'Ampans. Les monitores han fet una formació a Ampans per tal de saber com cal actuar davant casos de diversitat funcional.

L'alcalde de la població, Albert Neiro, valora positivament l'experiència: "estem agraïts tant a Ampans com al Consell Esportiu perquè des del primer moment ens han donat tot el seu suport. També ha estat exemplar la resposta de les monitores. No hem de fer cap diferència que exclogui".

El campus va començar ahir, té una durada de 4 setmanes i finalitzarà el 29 de juliol. També hi ha la possibilitat d'apuntar-s'hi les dues últimes setmanes abans de classes, del 29 d'agost al dia 9 de setembre, en un últim torn del campus que servirà per tancar la temporada d'estiu.