Un any més, el CA Igualada Petromiralles va fer la tradicional cursa atlètica per relleus Igualada-Montserrat amb torxes fent un recorregut d'uns 27 quilòmetres portant la Flama del Canigó. El traçat es va cobrir amb 2h 05' 41'' amb deu atletes del CAI.

El millor crono de l'anada a Montserrat es va assolir l'any 1987 per un grup de 29 atletes del CAI amb 1h 15' 09''.

Un cop arribats a Montserrat, els atletes i els acompanyants van ser rebuts per la comunitat benedictina, i es va llegir un manifest relacionat amb la festivitat de Sant Joan i el que representa per als Països Catalans a la plaça de la Creu. Es va fer la tradicional foguera i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va tenir un emotiu record per a Muriel Casals i Josep Miserachs.

Posteriorment, al cambril de la Verge, membres del CAI van efectuar diversos parlaments i es va fer l'ofrena d'un ciri votiu a la Moreneta, amb pregàries en acció de gràcies. Va finalitzar l'acte amb el cant del Virolai i l'adoració a la Verge. La data del 23 de juny se celebra l'aniversari de la fundació del Club Atlètic Igualada i, per tant, té un significat especial per als atletes i associats del club anoienc, que enguany fa 64 anys de la fundació de l'entitat, el 1952.