En el marc dels actes de celebració dels 50 anys del Club Natació Castellet, l'entitat es va proposar muntar un cicle de conferències de temàtica esportiva que ha tingut un èxit remarcable. Les xerrades van tocar diverses qüestions, de la nutrició a la psicologia, i s'han fet els mesos de maig i juny a l'Auditori de la Biblioteca amb una gran afluència de públic.

La primera xerrada va ser a càrrec de dos membres del FC Barcelona, el fisioterapeuta Juanjo Brau i la doctora María Antonia Lizárraga, que va fer una anàlisi de l'alimentació: com es poden prevenir les malalties i les lesions. Brau va oferir diverses pautes per desenvolupar l'esport de forma correcta i va incidir en tres pilars bàsics: el bon entrenament, la recuperació i la competició.

La segona de les xerrades va ser d'Anna Garcia, psicòloga, titulada "Coaching i esport, eines per a una preparació mental". Va parlar de temes com afrontar l'ansietat, com aconseguir un màxim rendiment i en la part final hi va haver un interessant torn de preguntes.

El cicle es va tancar amb "La relació entre l'intestí, la inflamació i l'esport; una visió integrativa". En va ser el ponent Jordi Romero, destacat nedador del Club Natació Castellet que professionalment és fisioterapeuta i està especialitzat en tòrax i nutrició. El perill real de les infeccions intestinals i la seva repercussió van ser part d'una conferència molt interessant.