El jugador santvicentí del CBiUM Joan Pons es va proclamar campió d'Espanya de 3x3 en la categoria sub-18 en la competició que es va dur a terme a València els dies 24, 25 i 26 de juny, després d'imposar-se al combinat de Madrid 1 per un resultat de 22-20.

Pons, que tenia com a companys d'equip Èric Vila (FC Barcelona), Quim Salvans (Joventut de Badalona) i Daniel Garcia (L'Hospitalet), va tancar la primera fase amb una victòria mínima amb les Balears 1 (17-15) i una altra de més clara davant Múrcia 2 (5-21). Per contra, van acabar cedint amb Euskadi 2 (12-17), però aquest resultat no els va privar d'accedir a la fase final del campionat.

En aquesta van eliminar Andalusia 2 en els vuitens de final (21-14), la Comunitat Valenciana 1 (21-12) en els quarts. En les semifinals es van enfrontar a l'altre conjunt català, que integraven Eduard Garcia (Joventut de Badalona), Gerard Rodríguez i Nil Baqués (L'Hospitalet) i Enric Curto (Sant Josep de Badalona).

El matx va acabar amb victòria del conjunt de Pons per un resultat ajustat de 21-18, que els va donar el bitllet per a la gran final del torneig, en la qual van tombar els madrilenys en un duel que va ser molt igualat.