El seleccionador espanyol, l'italià Sergio Scariolo, va reduir la llista de jugadors per anar als Jocs Olímpics d'aquest estiu a Rio de Janeiro i la va deixar en 20 efectius. Entre ells destaca la presència de Marc Gasol, que s'està recuperant de la lesió al peu que es va fer el febrer, i del qual Scariolo va comentar que se l'esperarà mentre sigui possible.

De la llista inicial de 24 jugadors ja no hi són Juancho Hernangómez, que va anunciar la seva renúncia per participar a les lligues d'estiu de la NBA, Serge Ibaka, que també va comunicar que no aniria a Rio perquè no estava al cent per cent, Quino Colom i Joan Sastre, els dos primers homes descartats per Scariolo.

El tècnic va explicar que la seva idea era donar una llista amb menys efectius, però que ha hagut d'ampliar el número "per tal de poder fer entrenaments amb contacte des del primer dia, ja que hi ha jugadors (els del Barça i el Reial Madrid, un total de vuit) que acaben de finalitzar la lliga i altres que s'estan recuperant de les seves lesions". "També n'hi haurà que el dia 1 de juliol no tindran contacte en vigor, i hi ha una assegurança que també condiciona", va afegir l'italià. Respecte a les dates en les quals descartarà efectius, Scariolo no va voler fixar uns terminis, però va apuntar que abans del primer amistós, programat per al dia 12 de juliol, ja hi haurà algun jugador descartat.

Durant lidera els Estats Units

Juntament amb la llista espanyola, ahir també es va fer pública la llista del màxim favorit a endur-se la medalla d'or a Rio, els Estats Units. L'ala dels Oklahoma City Thunder Kevin Durant lidera un equip ple d'estrelles, on també figuren els bases Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) i Kyle Lowry (Toronto Raptors); els escortes Jimmy Butler (Chicago Bulls), Klay Thompson (Golden State Warriors) i DeMar DeRozan (Toronto Raptors), els alers Carmelo Anthony (New York Knicks) i Harrison Barnes (Golden State Warriors), l'ala-pivot Draymond Green (Golden State Warriors) i els pivots DeMarcus Cousins (Sacramento Kings) i DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers).

Respecte a aquesta convocatòria, Scariolo va comentar que "aquest equip serà millor que el que fa dos anys va guanyar per 30 punts la final de la Copa del Món, i poden fer un millor paper que en aquella ciutat. S'ha de pensar més en les presències que en les absències que tenen".