L'ajuntament d'Avià va ser l'escenari on es va presentar ahir la primera edició de la Berguedà Bike Marathon, que acollirà també la cursa per al campionat d'Espanya de BTT en l'especialitat de marató.

Albert Balcells, representant de l'empresa organitzadora Ocisport, va ser l'encarregat de conduir un acte de presentació al qual van ser Patrocini Canal, alcaldessa d'Avià, Antoni Reig (director del Consell Català de l'Esport), Lluís Soler (responsable de la Comissió de BTT de la Federació Catalana de Ciclisme) i Josep Puig, promotor de l'esdeveniment. A més, l'acte va tenir la presència de dos esportistes que participaran en la cursa: Sandra Santanyes, que és 14 vegades campiona d'Espanya en aquesta disciplina, i l'excorredor avianès de BTT i actual corredor de curses de muntanya Pau Bartoló.

La Berguedà Bike Marathon es disputarà a Avià el 17 de setembre i, segons va afirmar el responsable de la FCC, "és una gran ocasió per donar a conèixer la comarca i el nostre paisatge". I es combinarà l'alta competició amb la vessant més amateur. Això es tradueix en dos recorreguts: el primer de 85 km amb 3.000 m de desnivell positiu, un traçat més exigent per als més ben preparats. I un recorregut de 45 km, més popular, que serà de competició però més obert a les persones i famílies que tinguin el propòsit més lúdic per gaudir dels paisatges del Berguedà.

"Esperem superar la xifra dels 600 participants comptant les dues curses. El nostre objectiu és poder col·locar aquesta prova en l'àmbit internacional", va explicar Albert Balcells, organitzador de la prova.

Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través del web de la Federació Espanyola de Ciclisme i del web d'Ocisport.