Del president d'Argentina a Maradona, passant pel seu excompany al Barça Dani Alves, les últimes hores moltes veus s'han aixecat i han demanat a Leo Messi que reconsideri la decisió de deixar la selecció. La derrota en la tanda de penals a la gran final de la Copa d'Amèrica, davant Xile, va portar el jugador de Rosario a fer l'anunci del seu final a la selecció, tip de perdre finals.

Mauricio Macri, president de l'Argentina i que havia dirigit abans un dels clubs més populars, el Boca Júniors, ha dit de Messi que "és el més gran" que hi ha el país i "hem de cuidar-lo. Ha fet un gran torneig encara que no guanyés el títol. És una sort, una alegria de la vida, un regal de Déu, tenir amb nosaltres el millor jugador de futbol del món". Macri confia a parlar els propers dies amb Leo Messi. abans no torni cap a Barcelona per tal de persuadir-lo.

Diego Armando Maradona, el gran mite del futbol argentí, ombra contra la qual lluita Messi en cada campionat, també va sortir ahir en defensa del jugador del Barça. Va criticar els que el van deixar sol, en referència als directius de l'AFA, la Federació Argentina de Futbol: "vull parlar amb ell, per lluitar tots contra dirigents que l'han deixat tot sol. Li fan donar la cara per tapar els seus desastres. Hem caigut per penals dues vegades seguides amb Xile, que, amb tots els respectes, no és l'Holanda del 74".

Des de Torí, on va ser presentat com a nou jugador de la Juventus, el brasiler Dani Alves també va tenir paraules de suport per a Messi: "jo li diria que torni a pensar molt bé aquesta decisió. No es pot perdre un jugador tan important, seria un gran desaprofitament de talent si ho deixés ara. Espero que continuï, no importa si es guanya o bé si es perd, és una cosa que pot passar".

En àmbit futbolístic més local, l'exentrenador del CE Manresa i el CF Igualada, José Luis Ruiz, creu que "és una escalfada puntual, i no hauria de deixar la selecció. Crec que ni per a ell ni per al futbol seria gens positiu. No s'ha d'encaparrar tant; altres grans futbolistes com Di Stéfano o Cruyff no van guanyar mai grans campionats, però això no els va fer més petits. Messi encara es mereix més oportunitats".

Enric Moreno, director esportiu del Manresa, creu que "va parlar desil·lusionat, s'ho ha de pensar bé. La selecció juga diferent de com ho fa el Barça i li demanen coses que segurament no pot fer. En tot cas, ell continua sent el millor".