El FC Barcelona Lassa va destituir el seu tècnic de les últimes vuit temporades, Xavi Pascual, un canvi que "no és només d'entrenador, sinó de model", segons va assegurar el responsable de les àrees professionals del club, Albert Soler, en la roda de premsa que es va dur a terme ahir al migdia.

Pascual marxa amb un palmarès d'una Eurolliga, quatre lligues ACB, tres Copes del Rei i quatre Supercopes, però els darrers dos anys no ha pogut guanyar cap dels tres grans títols ni jugar la final a quatre de l'Eurolliga, un fet que ha condemnat el tècnic.

Soler va voler agrair i reconèixer la feina feta per Pascual i Joan Creus, que la setmana passada també va anunciar que no continuaria: "acaba una etapa i no s'ha de veure com un fracàs, sinó com la millor del bàsquet en aquest club al llarg de la seva història".

Per la seva banda, Pascual no va poder evitar emocionar-se en algun moment de la compareixença, a la qual van assistir periodistes, directius, entrenadors del club i jugadors que ha dirigit com Álex Abrines o Roger Grimau.

El tècnic de Gavà va comentar que se'n va "sense cap tipus de ressentiment cap a les persones que han pres aquesta decisió, que sentimentalment és dolorosa però que no em va sorprendre". A més, va reconèixer que se sentia amb forces per liderar el nou projecte i que l'hauria agafat si l'hi haguessin proposat, però va reconèixer que "la gent es va cansar de la meva figura, l'ambient estava enrarit i jo en el seu lloc hauria fet el mateix".

Pascual també va agrair la feina de Joan Creus: "sense ell res d'això no hauria estat possible", i no va revelar si entrenarà algun equip de la lliga Endesa l'any vinent: "tinc un camí molt llarg per recórrer, sóc tècnic d'equip guanyador i ho seguiré sent".