Un total de 52 equips, i gairebé mil jugadors, repartits en les categories absoluta (12), veterans (8), cadets (8), infantil (8), alevins (8) i benjamins (8) -falta la categoria femenina encara per concretar-, participaran des de dissabte i fins al 6 d'agost en la tretzena edició del Mundialet Intercultural de Manresa, que organitza l'ONG Diapo, capitanejada per Moctar Thera, amb el suport de l'Ajuntament.

Un torneig que serveix com a "eina d'interculturalitat de cohesió social", segons va apuntar ahir en la presentació el regidor d'Esports, Jordi Serracanta. Moctar Thera (Senegal-ONG Diapo) va comentar que "el més destacable és que els nens de Manresa s'estan involucrant en el Mundialet i cada any creix la seva participació".

Lluís Villa, en representació de la seleccions d'Argentina, va dir que, "a banda de la mateixa organització del Mundialet, s'ha d'agrair la tasca que fa el Moctar Thera amb la seva ONG Diapo, que treballa, per mitjà del futbol, en un projecte d'integració dels nens de la ciutat sense recursos". En aquesta mateixa línia, la regidora d'Acció Social, Mercè Rosich, va coincidir a apuntar que "és més gran la tasca social que fins i tot l'esportiva. Moctar Thera fa una feina lloable tot l'any. Que no la deixi de fer. Pel que fa al Mundialet, és important que sigui l'activitat que implica més països diferents a Manresa. És una gran idea i cal valorar la seva continuïtat fins a aquesta tretzena edició".

Verónica Jaramillo, que va parlar en nom de l'Equador, va mostrar la seva satisfacció pel fet que aquest Mundialet tindrà competició femenina, tot i que amb penes i treballs. Francesc d'Assís, del Brasil, va donar a conèixer la feina de l'organització Bon Cuca, Bon de Bola (Bella Projectione), per fomentar la integració per mitjà del futbol a les faveles brasileres.

La inauguració del Mundialet Intercultural es farà dissabte a les 5 de la tarda amb la tradicional desfilada dels països participants al Nou Estadi del Congost, i el partit d'estrena, amb el vencedor de l'any passat, Bolívia, contra Paraguai (18.30 h); a continuació, Marroc-Veneçuela (20.30 h).