Diumenge que ve (i no dissabte), el parc de l'Agulla i els seus voltants viuran, des de primera hora del matí, el recuperat Triatló de Manresa Gran Premi Rudy Project i Futurauto Citröen. Una prova que no es va fer l'any passat per uns problemes econòmics (als organitzadors no els sortien els números en les darreres edicions) que ara sembla que s'han pogut corregir amb les aportacions dels dos patrocinadors principals. El Triatló de Manresa puntua per al circuit català i per a la lliga catalana, i és el campionat de Catalunya universitari.

Un dels canvis més notoris és que, si fins ara el Triatló de Manresa se celebrava el dissabte a la tarda, enguany es farà diumenge al matí, segons el consell dels mateixos Mossos d'Esquadra, que han de vetllar pel segment ciclista, amb dues carreteres tallades una hora i mitja, aproximadament. Una altra novetat d'aquesta dissetena edició és precisament el circuit de ciclisme, ja que es torna als orígens de la prova; en lloc d'anar cap a Callús, un cop a Santpedor es continuarà per la carretera de Navarcles, fins al polígon del Pla del Mas (sembla menys traumàtic a l'hora de tancar la carretera). Les curses de promoció, incloses al programa, són també una experiència força nova i un bon reclam en aquest recuperat Triatló de Manresa (fa uns anys ja s'havia provat de fer).

Ivo Clotet (que ha organitzat el triatló des de l'inici amb Amand Redondo) i Toni Martin Bravo són les dues cares visibles d'un engranatge organitzatiu complex pel muntatge d'una competició d'aquest estil, per la qual es necessita un ampli ventall de permisos.

Com no podia ser d'una altra manera, el Triatló de Manresa tindrà els habituals segments de natació, ciclisme i cursa a peu; els dos primers, al mateix parc de l'Agulla. Les distàncies seran esprint amb 750 m de natació, 20 km de ciclisme i 5 km de running. La sortida es donarà a 2/4 de 10 del matí (per evitar la calor), encara que els participants iniciaran la prova espaiats per uns minuts, primer els federats, veterans, júniors i sub-23, després les noies i els cadets i, finalment, els no federats i els triatletes que competeixen en la modalitat per relleus. Ja a 2/4 de 12 serà el tron de les proves de promoció amb quatre sortides, els prebenjamins (7-8 anys), benjamins (9-10 anys), alevins (11-12 anys) i infantils (13-14 anys). L'entrega de premis en les diferents categories serà a la 1 del migdia.

L'organització confia poder superar els 400 triatletes inscrits (hi ha temps d'apuntar-se fins avui dijous) a la cursa gran (dels quals el 20% són noies; el 16%, cadets i júniors i el 30%, amb llicència de dia). Pel que fa a la promoció, hi seran 150 esportistes, tenint en compte que ja fa dies que es va tancar la inscripció en aquest apartat (fins i tot hi ha llista d'espera).

El pressupost del Triatló de Manresa és d'uns 20.000 euros, que es cobreixen amb les inscripcions i les aportacions dels patrocinadors. Per a més informació: www.triatlomanresa.com.