La decisió que adopti finalment Cristóbal Sánchez, serà la que ha de determinar les dues places de la selecció olímpica masculina de BTT en cros country pendents per als Jocs Olímpics de l'agost a Rio de Janeiro. Si ell és un dels escollits, el ceretà Josep Antoni Hermida seria en la seva cinquena cita olímpica, seguides des del 2000. L'actuació que tingui aquest diumenge en el Mundial que se celebra al circuit de Nove Mesto (15.05 hores) pot ser definitiva. Des de la federació s'ha confirmat que Carlos Coloma ja té lloc segur per a Rio i els altres dos llocs se'ls disputen David Valero, Pablo Rodríguez, Sergio Mantecón i un Hermida a qui, per qüestió de rànquing, li pertocaria.

Hermida ja es troba a Txèquia i des d'allà ha explicat a Regió7 que "és indubtable que aquest és un Mundial amb unes connotacions especials. A l'horitzó hi ha els Jocs i el resultat serà important. Però no cal una pressió extra. Jo em fixo en fer-ho el millor possible, tenint en compte la competència internacional, que és del màxim nivell". El corredor de Puigcerdà ja ha tingut ocasió de fer una inspecció del circuit que no li és, ni molt menys, desconegut: "hi hem fet proves de Copa del Món i hi he corregut cinc o sis vegades. I és tècnic, força ràpid, combina els trams de terra amb asfalt. Arribo en bones condicions i espero fer una sortida acceptable i poder estar en les primeres posicions".

En l'espectacular palmarès de Josep Antoni Hermida, amb títols de campió del món a la categoria júnior, sub-23 i relleus, hi ha un campionat mundial absolut, que és el que va aconseguir el 2010 al seu traçat preferit, el del Mont Saint Anne, al Quebec, l'any 2o10. A més, té dos bronzes, els del 2005 a Livigno (Itàlia) i l'aconseguit fa només tres anys a Sud-àfrica.

Quant a les participacions a Jocs Olímpics, en totes, Hermida ha estat entre els deu primers. Va ser 4t en el seu debut l'any 2000 en els de Sydney. Va pujar al podi, en el segon lloc, en els d'Atenes el 2004. Quatre anys més tard, a Pequín, va acabar en 10è lloc. A Londres 2012, Hermida va tornar a estar a prop d'assolir una medalla, arribant en el 4t lloc final a la meta.