Del seu campus, a Puig-reig, cap a Lisboa per preparar una nova temporada al futbol portuguès. Oriol Rosell ja és a la capital de Portugal per posar-se a les ordres de l´Sporting de Lisboa, el club que el va fitxar, ara fa dues temporades, procedent de l´Sporting Kansas City, dels Estats Units. Iniciat al Puig-reig i amb posterior pas pel CE Manresa, Rosell va fitxar pel cadet B de l´Espanyol l´any 2006 però ben aviat el Barça es va fixar en el seu joc i el va incorporar al cadet A; la temporada 2011-12 va debutar amb el filial blaugrana, però no hi va tenir continuïtat. A l´estiu del 2012 va signar un contracte de quatre anys amb l´Sporting Kansas City de la MLS. En la segona temporada en aquest conjunt nord-americà, Rosell va aconseguir, amb el seu equip, el títol de la lliga (l´any anterior havia guanyat la US Open Cup), i es va convertir en el primer futbolista estatal que assoleix aquestes dues competicions. En la tercera campanya a Kansas, el maig del 2014, es va fer públic el traspàs per cinc anys a l´Sporting de Lisboa.

Amb quines perspectives torna a Lisboa després de dos anys amb poc protagonisme?

La veritat és que no sé quines són les intencions de l´Sporting de Lisboa. Després d´un primer any amb poca presència, la temporada passada em van cedir al Vitória Guimaraes i vaig jugar força minuts. Vaig tenir participació com a migcampista. Em queden tres anys de contracte i n´hem de parlar totes les parts. A l´Sporting continua el mateix entrenador, que no ha comptat amb mi fins ara i, per tant, la situació sembla la mateixa que en els dos darrers anys.

Hi ha altres jugadors a l´Sporting en la seva mateixa situació?

I tant. Aquests clubs disposen de molts jugadors que, en molts casos, acaben cedits. Això és molt habitual. Caldrà valorar quina és la proposta de l´Sporting per a aquesta nova temporada.

S´ha plantejat marxar?

De moment encara no. Tinc contracte amb ells i, tot i que han sorgit algunes altres propostes, em sembla que encara no és el moment de pensar-hi. Cal esperar a veure com va tot. Ens hem de veure i valorar les coses.

Com veu la lliga portuguesa?

És una competició molt interessant, amb molts jugadors joves i amb molta intensitat en el joc.

Com és que els han citat tan aviat, encara el mes de juny?

Cada any ho fan. A partir del dia que ens convoquen, ens van dient la planificació que tenen per a la pretemporada. Ho fan una mica sobre la marxa.

La seva darrera activitat ha estat el seu campus, a Puig-reig. Quina valoració en fa?

La veritat és que n´he quedat molt satisfet. Després d´una primera edició amb incerteses per ser la novetat, enguany tot ha anat més rodat, hem corregit el que l´any passat no havia anat bé i hem continuat amb el que va funcionar. Hi hem afegit algunes novetats, com les classes d´anglès relacionades amb el futbol i els valors.

La participació ha estat bona?

No ens podem queixar. Tot i que hi havia la festivitat de Sant Joan pel mig, hem tingut un grup d´uns 80 futbolistes. El més jove tenia 4 anys i el més gran, 16. Tots de diferents poblacions, encara que el gruix era de casa nostra. Tenint en compte que no hi havia la possibilitat de quedar-se a dormir, la participació es pot considerar bona.

Porta la direcció del campus personalment?

Sí. Jo de petit havia anat a diferents campus i sempre me n´emportava les experiències bones. Per això, ara intento plasmar-ho en el meu, que el faig com a mi m´agradaria que fos un campus. Sigui com sigui, enguany he anat més tranquil després de la primera experiència de l´any passat, qua3n vaig començar de zero. L´organitzo amb el CE Puig-reig i l´Ajuntament.

Es planteja donar continuïtat al seu campus?

N´hi haurà una tercera edició. Les sensacions d´aquest any han estat molt bones. És molt gratificant i m´ha omplert molt, tot i l´esforç que s´ha de fer. En aquesta edició, tenint en compte que jo havia de ser dilluns a Lisboa, i com que l´escola no acabava fins dimarts de la setmana passada, hem fet el campus de dimecres a diumenge amb activitats tot el dia, en la meva darrera setmana de vacances. Diumenge, per acabar, vam organitzar una arrossada popular que va tenir una gran acollida entre els pares.