Aparcat el desig d'esdevenir un macrofestival, Manrusionica encara, avui, la seva sisena edició amb noves expectatives: convertir-se "en un festival de petit format, urbà, i de referència a la Catalunya Central" que es faci un lloc entre tot tipus de públic, no només entre els acèrrims a la música electrònica, explica Alfons Rodríguez, un dels fundadors del certamen, al costat de David Brossa, l'any 2011. "Havíem aspirat a ser un festival més gran, però aquest any ens hem preguntat què som realment i què volem ser. I hem tingut clar que som un festival no massificat i amb encant. I que ens agrada ser com som. Ara, no aspirem a més".

Mantenir l'essència i obrir-se a tot tipus de públic és la intenció d'un festival que ha confegit una programació i l'ha ubicat a uns espais per tal d'aconseguir-ho. Manrusionica la Brava -la cervesa que s'ha convertit en la patrocinadora principal del certamen- torna a fer una aposta per la façana de la basílica de la Seu com a escenari de l'espectacular video mapping.

Les projeccions i la música electrònica seran dos dels plats forts d'un festival que començarà avui a les 12 del migdia i que s'allargarà fins a la matinada. Des de les 12 del migdia fins ben entrada la 1 de la matinada, el Parc de la Seu es transformarà en l'Electronic Street Food by Dental Manresa (patrocinadors de l'espai). A partir de les 7 de la tarda, l'altre pol d'atracció serà la Plaça de la Reforma, on, quan ja sigui fosc, es realitzarà el video mapping. I la nit acabarà a la Sala Stroika, on actuarà Henry Saiz, el cap de cartell de la Manrusionica la Brava 2016.

Potenciar el parc de la Seu

Des dels seus inicis, l'equip de la Manrusionica ha considerat que el parc de la Seu era un dels punts forts de la festa però, de moment, no ha donat els fruits esperats. És per això que enguany el bategen com l'Electronic Street Food per convertir-lo en un espai més divers per tal "d'arribar a tot tipus de gent. Grans, mitjana edat i famílies amb nens", explica Rodríguez. Així, el parc de la Seu, es convertirà en un escenari on hi haurà diferents food trucks que oferiran una gran varietat de menjars i begudes (cafè, hamburgueses, cuina al wok, cuina vegetariana i vegana, creps, sucs de fruita...). I per atraure un públic més diversificat que en les altres edicions, l'equip ha preparat tallers de maquillatge per a infants i adults, i un photocall. La festa l'amenitzarà l'artista manresà Dko Dkora qui, durant tot el dia, realitzarà un grafit en directe. A més a més, els Instriòniks i Pons Guitars ensenyaran als més menuts a crear instruments musicals a partir d'objectes reciclats.

A partir de 2/4 de 8 de la tarda i fins la 1 de la matinada, el parc de la Seu es convertirà en una discoteca amb música dels anys 70 i 80. De fet, explica Rodríguez "el nostre objectiu és que l'Electronic Street Food sigui una zona alternativa per reposar i entretenir-se".

Consagrats i emergents

Aquest any el cartell el formen 14 artistes estatals, apunta Rodríguez, i combina "noms consagrats i emergents. A partir de les 12 del migdia, Blasse Haut, beGun, Battle Beats, M.A.D, Fernando Lagrega i Radiocontrol seran els encarregats de donar color a l'ambient del Parc de la Seu. Es tracta, expliquen els promotors, d'una proposta musical de ball "adreçada a tots els públics". No serà, però, "el punt central" de la vetllada. I és que a partir de les 19 h la festa més Manrusionica es traslladarà a l'escenari de La Reforma. L'espai tindrà dj's com HeadBirds, Gullen, Pau Roca, 6TMA i Cardopusher, qui tancarà la nit en aquest espai. A la mitjanit, el festival es es traslladarà a la Stroika, on segons els organitzadors hi haurà "el plat fort de la festa i els caps de cartell". Aquest any, el formen els reconeguts dj's The Influencers, Henry Saiz i Tony Verdi. Rodríguez està convençut que "amb Verdi i Saiz la nit serà espectacular. Tots dos són artistes molt consagrats en el món de la música electrònica". Com ja es va fer l'any passat, hi haurà un servei d'autocar des de la Plaça de la Reforma fins a la Stroika. El bus és gratuït. La sala manresana serà l'únic escenari del festival amb entrada de pagament, 15 euros a taquilla.

El "videomapping" i el cor

Aquest any l'Ajuntament ha llançat una campanya de promoció de la ciutat "Et porto al cor",amb amb la banda sonora de la cançó de Gossos, La llum que portes dins. Seguint la iniciativa de l'Ajuntament, el festival manresà hi ha volgut aportar el seu granet de sorra amb l'objectiu de fer bategar la Seu de Manresa amb aquesta cançó, per la qual cosa el discjòquei manresà beGun ha versionat amb base electrònica la cançó del quintet manresà.

Aquest serà un dels punts àlgids del festival quan, a partir de 2/4 de 12 de la nit, la façana de la Seu bategui al ritme de la cançó versionada per beGun. I un dels "moments màgics serà el videomapping", subratlla Rodríguez, que remarca, però, que "n'hi haurà molts més durant l'estona que duraran" les projeccions a la façana de la basílica. Avui és el dia.