La retirada d'Usain Bolt de la final dels 100 metres del campionat de Jamaica, pocs minuts abans de l'inici, va fer saltar les alarmes i els dubtes sobre la presència de l'home més ràpid del món als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Bolt es va fer una lesió muscular de grau 1, la més lleu, al bíceps femoral de la cama dreta. Les molèsties van començar, segons el velocista mateix, dijous en la disputa de les sèries de classificació i es van agreujar en la semifinal de divendres.

En l'escalfament previ a la final, Bolt va tornar a notar molèsties i va preferir aturar-se abans de forçar i ocasionar-se una lesió més gran. "Després de sentir molèsties al tendó del bíceps femoral en la primera ronda i de nou en les semifinals, vaig ser examinat pel metge en cap del campionat nacional i em va diagnosticar un esquinçament de grau 1", va publicar l'atleta jamaicà en un dels seus perfils a les xarxes socials.

Londres, l'última bala

"He presentat una exempció mèdica per ser dispensat de la final dels 100 m, i de la resta de proves dels campionats nacionals. Buscaré un tractament immediatament i m'esperaré per mostrar-me apte en les proves de l'aniversari dels Jocs de Londres, que es disputaran el 22 de juliol vinent, per guanyar-me la selecció per als Jocs de Rio", va afegir l'atleta jamaicà.

La final dels 100 metres es va disputar, tot i l'absència de Bolt i l'eliminació inicial de Yohan Blake, que finalment va ser el vencedor per una sortida en fals que després va ser revocada. La prova va ser molt accidentada. Blake va guanyar amb un temps de 9,95 segons, 0,01 davant de Nickel Ashmeade. Jevaughn Minzie va obtenir el tercer lloc amb 10,02 segons, que podrien donar-li el passaport per als Jocs depenent de l'evolució de la lesió de Bolt. Assafa Powell va ser quart en la final.