Amb tots els ingredients, bon temps, alta participació i força aficionats al Parc de l'Agulla, aquest matí s'ha celebrat la dissetena edició del Triatló de Manresa Gran Premi Rudy Project Futurauto, recuperat després d'un any d'impàs. Una xifra superior als 600 triatletes entre la cursa absoluta i les de promoció han participat a l'organització del Club Triatló Ateneu Les Bases i Rios Running.

A primera hora del matí s'ha donat la sortida a les tres categories absolutes (federats i júnior, fèmines i cadets i no federats i relleus. La victòria ha correspost a l'argentí Rodrigo Torres (AE Rockets) superant, després d'una gran lluita, a Albert Parreño (Fasstriatlón). Es dóna el cas que en fèmines, la victòria ha correspost a la parella de Torres, la catalana Sara Loehr (AE Rockets).

Destacable la quarta plaça del cadet del CN Minorisa Guillem Montiel amb disset anys. En l'apartat de clubs s'ha imposat el Fasstratlón i pel que fa als respectius vencedors del català universitari han estat Enric Meya i Andrea Victoria Santa.

Després de la cursa dels grans, amb distàncies esprint, 750 m de natació, 20 km de ciclisme i 5 km de cursa a peu, s'han celebrat les proves de promoció en les categories prebenjamins, benjamins, alevins i infantils.