Una lluïda cerimònia inaugural, ahir, al Nou Estadi del Congost, va donar inici a la que és la tretzena edició del Mundialet intercultural de Manresa, que torna a créixer en l'edició d'enguany. A partir de les cinc de la tarda, els equips van fer la seva desfilada, i tot seguit es va disputar el primer partit dins de la categoria absoluta. Empat entre les seleccions de Paraguai i de Bolívia (1-1), amb un gol marcat als últims minuts pels bolivians. I en tancar aquesta edició hi havia el segon dels partits, el Marroc-Veneçuela. Avui hi ha dos partits més: a les 19 hores, Catalunya se les haurà amb l'Equador, i l'Argentina juga a les 21 hores contra Colòmbia.

En la categoria absoluta hi ha 12 equips, dividits en quatre grups: en l'A hi ha Bolívia, vigent campiona, Brasil i Paraguai; en el B, el Marroc, Veneçuela i Bèlgica; en el C hi ha l'Argentina, Colòmbia i Xile; en el D, Senegal, Equador i Catalunya.

A més a més, hi ha tornejos en altres categories que incrementen el número de jugadors. El torneig de veterans, que enguany tindrà 12 equips, també engega avui amb els partits Espanya-Xile (17 hores), Bolívia-Catalunya (17 h), Argentina-Paraguai (19 h) i Colòmbia-Hondures (19 h). A part, hi ha els tornejos dels cadets, els infantils, els alevins i benjamins, que tenen els partits entre setmana. Entre el dissabte 6 i el diumenge 7 d'agost es faran totes les finals.

A més del gran èxit quant a la participació del torneig, s'ha de fer esment a l'escola Diapo, que mobilitza al llarg de l'any més de cent alumnes i jugadors, com també el paper del seu president, Moctar Thera, que és l'autèntica ànima del Mundialet, el tira endavant amb l'ajut de tots els seus col·laboradors, un any darrere l'altre.