Neymar continuarà sent blaugrana. El davanter brasiler ho va confirmar ahir a la nit en els seus comptes de Twitter i d'Instagram amb un missatge ben clar: "molt feliç de continuar aquest somni! Visca el Barça i visca Catalunya". Va ser el punt final d'una jornada que havia començat amb una compareixença del president, Josep Maria Bartomeu, que ja havia avançat la notícia.

La renovació de Neymar, el fitxatge del central Umtiti, que confirmaria unes hores després el seu club, l'Olympique de Lió, i la no preocupació per la falta d'un patrocinador principal van ser els punts més destacables de tres hores i 45 minuts d'una inacabable roda de premsa del president del FC Barcelona. Bartomeu va ser directe en afirmar que "durant els propers dies confirmarem la renovació de Neymar per a les pròximes cinc temporades. Mai no ens ha comunicat que se'n vulgui anar, al contrari. Com que seria un contracte de llarga durada, ho hem de fer amb molta cura". La nova relació podria suposar per al brasiler uns ingressos anuals de 15 milions d'euros nets, un extrem que Bartomeu no va confirmar.

Una segona opinió

Derivada de la renovació de Neymar va arribar el pacte amb la fiscalia per tal que no hi hagués procés contra ell, ni contra l'anterior president, Sandro Rosell, a canvi de 5,5 milions d'euros. Per a Bartomeu, "el pacte està fet per guardar la meva imatge personal. El 2014, quan jo vaig començar a ser president, no hi va haver res mal fet. Avui en dia demanaríem una segona o una tercera opinió, però d'allò que va opinar l'assessor fiscal el 2011 alguns diuen que estava ben fet i d'altres, que no. És opinable, però acceptem l'error de planificació fiscal per tancar el tema. Avui el Barça té més assessors" que aleshores. De tota manera, "el fitxaria de la mateixa manera. Quan hi va haver la demanda de Jordi Casas va semblar que hi havia deu contractes i que tot era un desastre. Ningú no ens ha dit que haguéssim fet un bunyol".

28 milions per fitxar

El president barcelonista també va explicar que restant els 25 milions del fitxatge d'Umtiti, n'hi ha 43 més per fer contractacions. Va dir que el retorn de Denis Suárez no està tancat, que es compta amb Aleix Vidal i Arda Turan, tot i el seu pobre rendiment de la mitja temporada en què van estar disponibles i que no havien fitxat Nolito l'hivern passat per un tema d'endeutament excessiu.

De la continuïtat de Mascherano, va revelar també que "Robert Fernández va viatjar als Estats Units [on el jugador actuava a la Copa Amèrica] i li va dir que volia seguir. Marxar del Barça és molt difícil". Va negar que la temporada del Barça B fos un fracàs, tot i no treure jugadors i quedar en una posició mediocre a la Segona Divisió B, i no va desvetllar si hi ha interès pel davanter del Palmeiras Gabriel Jesus, tot i que "l'he vist jugar i és un gran jugador".

Doble negociació

En l'apartat econòmic, va anunciar que el club tancarà l'exercici amb un nou rècord d'ingressos, que se situarà al voltant dels 670 milions d'euros, 62 més que l'any passat. A més, va comentar que el deute s'ha reduït de 40 milions i que ara és de 280.

Respecte als patrocinadors, es va congratular de l'acord amb Nike, que suposarà al Barça 155 milions d'euros anuals a partir del 2018, que és quan s'acaba el contracte actual. L'altre patrocini, el de la samarreta, encara continua a l'aire. Va dir que el Barça negocia ara amb Qatar i també amb dues corporacions més. Va admetre que "m'agradaria que el Barça tingués patrocinador ara i per als propers vint anys, però els acords han d'anar al ritme que nosaltres volem i deixarem passar el temps necessari. Estaria bé començar la temporada amb un patrocinador i hi treballem".