El nord-americà Sam Querrey, el 28è favorit de Wimbledon, ahir va deixar fora del torneig el serbi Novak Djokovic, defensor del títol i campió en tres ocasions, en derrotar-lo en la tercera ronda de Wimbledon per 7-6 (6), 6-1, 3-6 i 7-6 (5) en dues hores i 56 minuts.

"Això és increïble, estic molt content, sobretot en el millor torneig del món. Les aturades per la pluja em van permetre descansar. Djokovic és sense dubte un dels millors de la història. Ara vaig ronda a ronda, no sé contra qui jugaré en el partit següent, però estic desitjant que arribi ja", va dir Querrey tot just en acabar el partit, en què va aconseguir connectar 31 serveis directes.

El nord-americà s'enfrontarà als vuitens al francès Nicolas Mahut, que ahir va derrotar el seu compatriota Pierre Hugues Herbet. Djokovic ho tenia dificil, després que el partit fos suspès per la pluja divendres. El nord-americà havia guanyat els dos primers sets. En la represa, ahir, hi va haver tres aturades més. Amb aquesta derrota, el serbi no podrà aconseguir el somni de guanyar els quatre grans en una mateixa temporada, com van fer en el seu moment el nord-americà Donald Budge i l'australià Rod Laver.

Ara el favorit principal al títol és el britànic Andy Murray, que ahir va passar de ronda en eliminar l'australià John Millman en tres sets (6-3, 7-5 i 6-2) en un duel que va durar dues hores i 16 minuts.