Començat ja el mes de juliol, els clubs que jugaran la temporada vinent a la lliga EBA, Copa Catalunya i Primera Catalana estan perfilant les seves plantilles de cara a afrontar amb garanties la temporada. Tot i això, encara queden una mica més de dos mesos per a l'inici de les competicions i, per tant, encara hi ha temps perquè els clubs facin més canvis.

El Martorell i l'Igualada seran els dos representants de la Catalunya Central al grup C de la lliga EBA la pròxima temporada, una competició que es tornarà a ampliar, en aquesta ocasió de 20 a 28 equips.

Els martorellencs han canviat d'entrenador, i enguany serà Adrià Alonso l'encarregat de dirigir un equip que, de moment, només ha fet una incorporació, la de l'exterior Adrià Retres, un jove jugador que prové del Club Natació Terrassa. Pel que fa a les baixes, Pau Virós marxa a La Salle Manresa, Jordi Clotet al Vilatorrada, Edu Boja a l'Artés, mentre que D'von Campbell, Sergi Alà i Salva Claramunt encara no tenen destí. Pel que fa a les renovacions, el club ja ha lligat les de Rubén Morales, Marc Bernadí, Mario Fuentes i Albert Fusalba.

Els martorellencs estan pendents de confirmar la renovació del seu acord de vinculació amb el Bàsquet Manresa, que els permetria tenir fins a tres jugadors del planter bagenc a les seves files.

L'Igualada serà l'altre equip de les nostres comarques a la lliga EBA. Els igualadins només han fet una incorporació, però ha estat de molta qualitat, ja que es tracta de Micky Stobart, ja que va ser al club la temporada 2005-06, també a EBA. A més, va jugar amb l'Obradoiro a ACB del 2012 al 2014 i va fer la pretemporada amb l'ICL Manresa el curs 2014-15. L'única baixa és la de Albert Del Hoyo, que marxa a Alemanya. Pel que fa a la banqueta, Jordi Martí relleva Raül Caballero com a tècnic igualadí.

Pel que fa a Copa Catalunya, els representants de casa nostra seran l'Artés i l'Esparreguera. Els artesencs, que seguiran sota la direcció de Toni Mañosas, mantenen gran part de la plantilla de l'any passat, i només perden Miquel Barrera. Per altra banda, els bagencs incorporen Edu Boja (Martorell), Joan Carceller (Sant Josep) i Lluís Ortiz (Masnou).

Per la seva banda, l'Esparreguera, que tindrà com a tècnic Óscar Navarro, ha tancat la incorporació de Guillem Pedreny i Marc Raventós, ambdós del Viladecans. Per altra banda, tindran les baixes de Sergi Fluvià, que es retira temporalment, i d'Albert Meri, que marxa al Viladecans.

A Primera Catalana hi prendran part cinc equips de les nostres comarques: La Salle Manresa, el Vilatorrada, el Sedis, el Berga i l'Igualada B. Els lasal·lians, que tindran Pepe Marimon a la banqueta, han fet dos fitxatges, els exteriors Pau Virós (Martorell) i Gerard Carrión (Vilatorrada). A més, els júniors Eduard Mas i Martí Cuñé passaran a formar part d'un primer equip que tindrà la baixa de Jordi Puigarnau, que marxa d'Erasmus.

Per la seva banda, en l'equip santjoanenc de Lluís Amat, Jordi Clotet (Martorell) serà el substitut de Carrión. Pel que fa al Sedis, encara no tenen perfilat l'equip pel curs vinent, només es dóna com a segur que Roger Vilaró es retira.

El Berga tornarà a Primera Catalana sota la direcció de Manel de Haro i amb la novetat de Manel Romero, del Vic, a més dels sots-21 del club Jordi Picas i Xavier Edo. L'única baixa serà la del pivot Sergi Berenguer, que es recupera d'una lesió. Finalment, el CB Igualada B de Joan Isart incorporarà els júniors Joan Mangues i Enric Bru i perd Miquel Simó i Fran Vives.