FUTBOL

Les remuntades cada cop són més escasses a la lliga estatal, segons informa un estudi

04.07.2016 | 08:17
Cristiano Ronaldo va certificar l´última remuntada en un clàssic

Un estudi dut a terme pel Centre d'Investigacions d'Història i Estadística del Futbol Espanyol (CIHEFE) conclou la tendència decreixent de les remuntades en el campionat de lliga espanyol, que només van ser 37 en el torneig acabat de finalitzar. Aquestes dades demostren que el valor del primer gol de cada partit és alt, ja que l'equip que l'obté n'és gairebé sempre el vencedor.
Si es descarten els 25 partits que van acabar 0-0, la classificació que valora només qui va marcar el primer gol hauria determinat que l'Atlètic de Madrid seria el campió, amb 95 punts, davant del Reial Madrid (92) i del Barça (85) i que haurien baixat el Las Palmas, el Getafe i el Llevant. Aquests dos últims ho van fer.

Set de cada deu
Segons l'estudi, l'equip que va marcar primer es va imposar en el 70 % dels partits, una xifra que reflecteix la dificultat que hi hagi victòries un cop els equips se situen darrere. Només en el 14 % dels partits en què no hi va haver empat va guanyar el conjunt que no havia marcat en primer lloc. Aquesta tendència encara és més clara en els equips locals, que van guanyar el 78 % dels partits en què es van avançar en el marcador. En el cas dels visitants, la fiabilitat baixa al 61 %. L'estudi també diu que avançar-se mitja hora abans del final equival a una victòria, que el Vila-real ha guanyat sempre que s'ha avançat i que el Barça ha estat l'equip que ha capgirat la situació més vegades, ja que ha guanyat cinc partits dels nou en què va tenir un principi negatiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema