L'eslovac Peter Sagan (Tinkoff) va fer honor al mallot de l'arc de Sant Martí de campió mundial per convertir-se en el nou líder del Tour en imposar-se amb autoritat en la segona etapa disputada entre Saint Lo i Cherbourg, de 183 quilòmetres, en la qual Alberto Contador va tornar a protagonitzar una caiguda i va perdre-hi 48 segons.

Sagan, de 26 anys, que de petit somiava ser actor de cinema, va interpretar a la perfecció el paper de favorit d'etapa en un final ascendent. Entre els millors va emergir el ciclista de Zilina i es va imposar al davant del francès Julian Alaphilippe (Etixx) i de l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar). Sagan, amb 16 segons llocs al Tour, no va celebrar la victòria perquè va pensar que havien entrat dos corredors davant seu. No hi va tenir res a veure la pena de veure el seu company d'equip, Alberto Contador, despenjat i que va perdre 48 segons a la meta, i que ja s'ha allunyat a la general 1.02 minuts dels seus rivals directes.

"Ha estat un dia complicat, no només per la caiguda. Sabia que perdria temps, però no tant. Tinc el cos tocat, a veure com arribo als Pirineus", va assenyalar a la meta Contador. Avui es disputa la tercera etapa, entre Granville i Angers, de 223,5 km, i propícia als ciclistes més velocistes.