La recuperació del Triatló de Manresa, enguany, Gran Premi Rudy Project Futurauto Citroën, va treure bona nota aquest diumenge al matí a l´escenari habitual del parc de l´Agulla. Després d´un any d´impàs, sense triatló per raons bàsicament econòmiques, el Club Triatló Ateneu Les Bases i Rios Running, amb Ivo Clotet i Toni Martín Bravo com a cares visibles, han fet reaparèixer la prova amb més de 600 triatletes en les diferents categories, també les de promoció.

El canvi a diumenge (habitualment el triatló es feia en dissabte) va ser una de les novetats que van agrair els participants en aquesta dissetena edició, que van haver de nedar 750 metres, anar amb bicicleta 20 km i córrer 5 km, les anomenades distàncies esprint.

Guillem Montiel, excel·lent

A diferència d´altres anys, el Triatló de Manresa d´enguany va tenir un alt grau de competitivitat, i es va decidir tant el vencedor masculí com el femení pràcticament a l´esprint. Els vencedors van ser l´argentí resident a Barcelona Rodrigo Torres i la catalana Sara Loehr, ambdós de l´AE Rockets. Es dóna la curiositat que Torres i Loher són parella.

Rodrigo Torres va haver d´esforçar-se per superar Albert Parreño (Fasttriatlon), i van arribar a meta només distanciats per tres segons. La tercera plaça va ser per a Jordi Montraveta (Fastttriatlon). Una de les notes més destacades de la matinal va ser la quarta plaça final del cadet del CN Minorisa Guillem Montiel. Aquest triatleta callussenc, de disset anys, va sortir amb els participants de la seva categoria i les fèmines. El seu temps, però, descomptats els quatre minuts en què va sortir amb relació als federats i júniors, va superar tots els dels participants menys els tres primers ja esmentats, Torres, Parreño i Montraveta.

El manresa Xavier Torrades (CN Reus Ploms) va acusar el desgast d´un recent ironman i també el trencament del seient de la seva bicicleta en el segment ciclista; va acabar en sisena posició, davant d´Arnau Montiel (CN Minorisa). Entre les noies, Sara Loehr no ho va tenir fàcil per vèncer i va haver de lluitar de valent amb Anna Flaquer (Fasttriatlon), que va ser segona. Anna Noguera (CA Igualada Triatló) va quedar tercera.

Per categories i de casa nostra, primer lloc cadet de Guillem Montiel (CN Minorisa); tercera plaça júnior d´Arnau Montiel (CN Minorisa); tercer lloc veterà 1 per a David Sevilla (CA Igualada Triatló); triomf d´Amand Redondo (CN Minorisa) en veterà 2; l´olesà Antonio Pareja (CT Sabadell) es va imposar en veterans 3; Maite Marzo (Cube) en veterans 1; i Assumpta Castelltort (CERR Igualada), segona veterana 2. En l´apartat de relleus, l´equip format per Ribera, Casé i Piqué va ser el guanyador amb el tretzè millor temps de la general absoluta. I el campionat de Catalunya universitari va ser per a Enric Meya i Andrea Victòria Santa.