Lionel Messi ha anunciat a través d´un comunicat que recorrerà davant del Tribunal Suprem la sentència de l´Audiència de Barcelona que el condemna a ell i al seu pare a 21 mesos de presó per frau fiscal. Al text, els advocats del futbolista asseguren que la sentència "no és correcta", però centra el debat del tal manera, "que sembla clar que el recurs acabarà per donar la raó a la defensa". A més afegeix que gran part dels arguments que s´hi expressen són, precisament, els que estan "convençuts" que han de dur els Messi "a l´absolució". Així doncs, afirmen, el recurs té "bones perspectives de prosperar". També han subratllat que la sentència de l´Audiència de Barcelona ha imposat una sanció "gairebé simbòlica" a l´astre futbolístic.

Segons els advocats Enrique Bacigalupo i Javier Sánchez-Vera la sentència assenyala que hi devia haver una "sospita seriosa" sobre la licitud de la utilització de societats. A parer dels lletrats, amb aquesta afirmació "no s´hauria d´haver condemnat" els Messi per un delicte dolós. D´altra banda, afegeixen, no s´ha pres en consideració que les societats utilitzades per celebrar contractes no fossin ni del jugador ni del seu pare.

Pel que fa al recurs davant del Tribunal Suprem, Bacigalupo i Sánchez-Vera afirmen que la jurisprudència més recent en matèries relacionades amb aquest cas "sembla que va donant la raó a les tesis de la defensa, i així es farà valdre al recurs".

També consideren que un cop pagades les quantitats que va estipular l´Agència Tributària, "no es va entendre mai "l´obstinació de la mateixa Agència per mantenir l´acusació".