Cavall del Vent en BTT és una nova travessa per etapes (3 o 4 dies) que encercla el Parc Natural Cadí-Moixeró i transcórrer en 225 quilòmetres per les comarques del Berguedà, Alt Urgell i Cerdanya, gaudint de les parets espectaculars de la vessant sud del Moixeró, recórrer la serra del Cadí o les vistes del Massís del Pedraforca.

Al llarg dels seus 225 quilòmetres i els més de 7.300 metres de desnivell, la ruta travessa vint municipis, tres comarques i quinze colls de muntanya. Es tracta d´un itinerari exigent per a ciclistes experimentats però amb variacions per ciclistes ocasionals amb menys dificultat tècnica. Així, doncs, la Cavall del Vent en BTT és un retorn a l´origen d´aquesta pràctica esportiva de BTT de muntanya.

Albert Vilana, responsable de Cavalls del Vent, ha posat de manifest que aquesta nova variant amb BTT pretén sumar esforços «entre els diferents protagonistes, refugis, allotjaments, restauradors, agències de viatges i institucions per tal d´oferir un producte esportiu i turístic de qualitat i amb respecte al medi natural».

La travessa es comercialitzarà a través de la central de reserves de l´agència de viatges Pedratur, oferint la realització de la ruta amb tot un conjunt de serveis i materials complementaris amb empreses del territori (allotjament, restaurants, transport d´equipatge, lloguer de GPS, assistència mecànica en ruta, etc). També s´obsequiarà els viatges amb un pack de benvinguda amb una samarreta i pantaló, el mapa, la guia oficial de la ruta perquè el visitant pugui gaudir del territori amb atenció al client 24 hores.

Jordi Laparra, creador de la Cavall del Vent ha destacat que es tracta d´una ruta de muntanya pels amants del BTT «amb sortida i arribada a Bagà, en forma circular i fonamentalment per camins i pistes forestals amb trams de senders i corriols i curts enllaços per carreteres locals».