José Manuel Calderón és nou jugador de Los Angeles Lakers. El base extremeny, els drets del qual van ser adquirits pels Chicago Bulls el passat 22 de juny, ha estat traspassat per la franquícia d'Illinois al conjunt californià. La raó és el fitxatge de Dwayne Wade pels Bulls procedent dels Miami Heat, un moviment que convertirà Wade en el jugador més ben pagat de l'equip.

Calderón complirà als Lakers la seva dotzena temporada a la NBA i el seu salari serà de 7,7 milions de dòlars. Protagonista dels èxits de la selecció espanyola, Calderón va jugar set temporades als Toronto Raptors, on va ser un dels jugadors més destacats. Posteriorment, va passar una temporada a Detroit i una altra a Dallas, a més d'altres dues als New York Knicks.

Calderón serà el segon espanyol a vestir la mítica samarreta dels Lakers, després que ho fes Pau Gasol, que també ha tancat aquests dies el seu fitxatge per San Antonio Spurs.

En l'última temporada en els Knicks, 'Calde' va fer una mitjana de 7,6 punts i 4,2 assistències en 75 partits disputats. Als Lakers, un equip en reconstrucció després del comiat de Kobe Bryant, compartirà lloc amb D'Angelo Russell, número dos al 'draft' del 2015.

Wade: "No ha estat una decisió fàcil"

Dwyane Wade, per la seva banda, ha confirmat la seva marxa als Chicago Bulls, després de tretze temporades a Miami. "No ha estat una decisió fàcil, però crec que faig el millor per a mi i per a la meva família. Vaig créixer veient els Bulls i això em va fer somiar ser jugador de bàsquet. Mai he oblidat d'on vinc i estic feliç per tenir l'oportunitat de jugar per a l'equip que em va inspirar en la meva infància ", ha assenyalat Wade en una carta adreçada als Heat i revelada per Associated Press.

El nou fitxatge dels Bulls, que segons les informacions signarà per dues temporades a canvi de 47 milions dòlars per la franquícia de Chicago, la seva ciutat natal, va aconseguir tres anells amb els Miami Heat en els anys 2006, 2012 i 2013, sent MVP de les finals en el primer d'ells.

A més, Wade ha estat 12 vegades 'All Star' i es va convertir en el líder històric de la franquícia en punts en els Heat (20.221). Es tracta del segon gran fitxatge dels Bulls, després del del base Rajon Rondo.