L'ala de Detroit Chase Simon és l'únic jugador de la plantilla de l'any passat que l'ICL Manresa intentarà retenir a través de la via del tempteig. L'ACB va fer pública ahir la llista de basquetbolistes, un total de 37, que els diferents equips han inclòs en aquesta relació. Són jugadors pels quals s'ha fet una oferta que haurà de ser igualada per qualsevol altre equip de la competició espanyola que se'ls vulgui endur. Els bagencs només hi tenen Simon i no han fet el mateix amb vuit basquetbolistes més que els pertanyien fins la temporada passada.

D'aquesta manera, a més d'Álex Hernández, que acabava contracte, tot i que tenia un any més opcional que el club no ha exercit i ja va anunciar la seva marxa, hi ha set jugadors més als quals l'ICL no ha fet oferta de renovació. Es tracta de Patrik Auda, Àlex Barrera, Dmitry Flis, Je'Kel Foster, Nemanja Jaramaz, Maksym Sandul i Milos Milisavljevic. De fet, en aquest darrer cas, el jugador serbi ja ha fitxat pel MegaLeks del seu país.

Sorpreses i confirmacions

No és sorprenent que l'ICL pretengui quedar-se amb Simon. Tot i que la temporada del jugador nord-americà va ser molt irregular, és un element amb marge de millora que va compondre un bon duet d'exteriors amb Marius Grigonis durant tot l'any, sobretot al final, quan tots dos van ser titulars. El club bagenc l'intentarà retenir, però si no ho aconsegueix almenys s'assegurarà rebre una contrapartida econòmica en cas que vagi a un altre equip de la lliga fora del termini que tenen aquests per igualar l'oferta.

Altres casos són una mica més sorprenents. Semblava que el club podria fer un esforç per retenir el base Je'Kel Foster, que va ser important en la part final de la competició per assegurar la permanència, un cop superat el desencís de Jermaine Thomas. També es pensava que es podria intentar fer un esforç pel txec Patrik Auda, tot i que el seu rendiment va anar de més a menys des que va arribar, ja a la segona volta.

Les altres situacions, més o menys, estaven cantades. Àlex Barrera va ser un habitual de la llista de descartats quan la plantilla va reforçar-se; Dmitry Flis va complir el seu paper. Va arribar per tres mesos i es va quedar tot l'any, però no se l'ha renovat; Nemanja Jaramaz va ser una incorporació estranya, quan semblava que l'equip ja estava consolidat, col·locat pel mateix agent de Musli, i ni Maksym Sandul ni Ruslan Otvertxenko, que no és a la llista però que tampoc no s'espera que continuï, no han fet el salt de qualitat que se'ls suposava que farien.