Els Messi són condemnats a 21 mesos per haver defraudat el fisc

El jugador, que no haurà d'entrar a la presó, rep una recriminació per "ignorància deliberada" en l'omissió del pagament de 4,1 milions d'euros

07.07.2016 | 00:00
Leo Messi, acompanyat del seu pare, durant una de les seves compareixences judicials
Leo Messi, acompanyat del seu pare, durant una de les seves compareixences judicials

L'Audiència de Barcelona va condemnar ahir a 21 mesos de presó l'estrella del FC Barcelona Leo Messi i el seu pare per haver defraudat 4,1 milions d'euros a Hisenda a través d'un entramat de societats interposades, tot i que podran evitar la presó, ja que la pena no és superior a dos anys.
En la sentència, que pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem, la secció vuitena de l'Audiència recrimina a Messi que optés per una "ignorància deliberada" sobre la gestió dels seus ingressos per l'explotació dels drets d'imatge, davant de la "sospita justificada" que l'entramat societari del qual es valia no era, en cap cas, "clar i nítid".
Segons la resolució, "qui ha tractat d'eludir la norma, pel camí que sigui, no pot resultat beneficiat" d'aquest fet, "ja que, amb la impunitat en aquests casos, es dirigeix a la ciutadania el missatge que és preferible inhibir-se'n que no pas preocupar-se'n". En el judici, el fiscal només havia acusat el pare del futbolista, Jorge Horacio Messi, per a qui havia sol·licitat divuit mesos de presó. Per la seva banda, l'Advocacia de l'estat va demanar una condemna per a tots dos de 22 mesos i 15 dies de presó.

Tres delictes i atenuants
El tribunal va condemnar Leo Messi per tres delictes contra la Hisenda Pública a raó de set mesos de presó per a cadascun d'ells. També li imposa una multa de dos milions d'euros per haver-ne defraudat 4,1 en les seves declaracions de l'IRPF dels anys 2007, 2008 i 2009. De tota manera, l'Audiència també observa un atenuant per reparació de dany, ja que Messi va pagar abans del judici a Hisenda la totalitat dels diners defraudats, a excepció de 21.328 euros que encara estan pendents.
En la sentència, el tribunal qualifica d'"extrema gravetat el frau comès" i que "quan s'aprecia una indiferència tan greu com la que els ocupa, ja que tot i les circumstàncies i oportunitats que va tenir el jugador de saber com es gestionaven els seus drets no ho va fer, no es pot sinó considerar que s'ha actuat amb dol [voluntat de cometre un delicte], amb consciència que es feia un acte il·lícit".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Esports

DIRECTE BARÇA

var _optaParams={custID:'7efd86ffff310fb14915f4d361107623',language:'ca'};...

Núria Picas fitxa pel Tomàs Bellès i correrà la Titan Tropic Cuba

Núria Picas fitxa pel Tomàs Bellès i correrà la Titan Tropic Cuba

L'atleta torna d'aquesta manera al club que ja va defensar fa uns quants anys

La Supercopa, per a qui se la pren més seriosament

La Supercopa, per a qui se la pren més seriosament

L'Espanyol en va tenir prou amb un gol de Caicedo al minut 10 per superar un híbrid de Barça i...

L´Équipe desvela que Neymar va demanar al PSG una fitxa de 40 milions i liquidar el deute fiscal

L´Équipe desvela que Neymar va demanar al PSG una fitxa de 40 milions i liquidar el deute fiscal

El diari francèsL'Équipe va revelar ahir les condicions i el motiu del fracassat fitxatge de...

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema