Les 24 Hores de motociclisme, la cita de cada mes de juliol, arriben aquest cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya. Més de 60 equips prenen part a la prova, que avui té els entrenaments al traçat de Montmeló i que demà fa la sortida a les 12 del migdia. Diumenge a la mateixa hora serà el moment de tancar la cursa.

Com en els darrers anys, hi ha un parell d'equips clarament favorits que es disputaran el títol de les 24 Hores. Són el Suzuki Català d'una banda, i per l'altra, el Yamalube del Folch Endurance. I pel que fa als pilots de casa nostra, hi haurà en la sortida de demà el santvicentí Ramon Basomba i el ceretà Toni Baraldés.

Basomba és un veterà de les 24 Hores (15 cops), i aquesta vegada hi serà amb l'equip Motocrom-1 i amb el número 49, tot pilotant la BMW S-1000RR. Els companys a l'equip seran Raúl Torres, Andrés Cuesta i Ferran Clusellas.

Per la seva banda, Toni Baraldés, de Llívia, lidera un equip Caladria Motor Team Endurance amb seu a Barcelona, i amb una Kawasaki 7X 10R, al costat d'Albert Badia, Toni Garcia i Alberto Pastor. Serà la vuitena vegada que Baraldés es posi el casc per córrer les 24 Hores, l'equip té experiència i enguany ha participat al campionat català de resistència, on va vèncer la primera cursa al circuit de Castellolí.