La cantàbrica Ruth Beitia va fer bons els pronòstics i va aconseguir la medalla d'or en el salt d'alçada dels europeus d'atletisme d'Amsterdam. Beitia, que aspira a una medalla olímpica a Rio, va fer un millor registre d'1,98 metres al primer intent. Després va fer tres nuls en els dos metres justos. Segona va ser la búlgara Mirela Demireva i tercera, la lituana Airine Palsyte, totes dues amb 1,96. La saltadora entrenada per Ramón Torralbo ja havia guanyat l'or a Hèlsinki 2012 i Zuric 2014.

El combinat espanyol va estar a punt d'obtenir una altra medalla. Bruno Hortelano va ser quart en la final dels 100 metres amb un temps de 10.12 i serà un dels favorits en la de 200. Va guanyar l'holandès Churandy Martina (10.07), davant del turc Jak Ali Harvey, amb el mateix temps i el francès Jimmy Vicaud (10.08). L'anglès Kilty va ser desqualificat.

En les altres finals, l'alemanya Christina Schwanitz es va imposar en el pes, amb desè lloc d'Úrsula Ruiz; el britànic Greg Rutheford va vèncer en la llargada, en què Eusebio Cáceres va fer tres nuls; en javelina, victòria sorprenent del letó Zigismunds Sirmais; en el decatló, va acabar guanyant el belga Thomas van der Plaetsen, en els 200 femenins, la britànica Asher-Smith i en els 100 tanques, l'alemanya Cindy Roleder.

En els 800, la banyolina Esther Guerrero, entrenada pel manresà Joan Lleonart, va quedar a 12 centèsimes de la final.