El Club Esportiu Mossos d´Esquadra (CEME), conjuntament amb l´Ajuntament de Cardona organitzen diumenge el primer Triatló del Cardener. Aquesta prova és el Campionat de Catalunya de distàncies olímpiques en categoria absoluta i també el campionat català de policies i bombers, en aquest cas en la seva quarta edició.

El Triatló del Cardener portarà a Cardona i els seus voltans, els principals triatletes catalans, en una disciplina que combina la natació, el ciclisme en ruta i la cursa atlètica. En aquest cas, la singularitat d´aquesta competició és que no comença i acaba en el mateix indret. La natació (1.500 m) es farà al pantà de Sant Ponç, al municipi de Navàs, amb dues voltes a un traçat de 750 m i amb sortida a les 10 del matí. Seguidament, el segment ciclista s´iniciarà al pàrquing del mateix pantà amb 38 km per carreteres secundàries talades al transit (tot i això serà obligatori circular per la dreta) i amb el punt més alt el Santuari del Miracle ( a 826 m) i amb descens posterior fins a la plaça de la fira de Cardona. Aquí començarà una cursa a peu de 10 km amb sortida i arribada al mateix punt i es correrà al voltant del castell i pels indrets més emblemàtics de Cardona, amb dues voltes a un circuit de 5 km que acumulen un desnivell positiu total de 320 m

La prova és oberta a tots els esportistes amb llicència federativa i també als no federats (amb llicència de dia). Tindrà tres categories, l´absoluta, la de policies i bombers i la de relleus, tant en l´apartat masculí com femení.

La prova tindrà dos boxes, el primer al pantà de Cant Ponç i el segon a la plaça de la Fira de Cardona per col·locar-hi les bicicletes i el material de cadascun dels participants. En aquest sentit hi haurà servei d´autocars per fer el desplaçament a Sant Ponç que sortiran de la plaça de la Fira de Cardona de les 8 a 2/4 de 9 del matí; també hi haurà possibilitats de tornada, bàsicament per als acompanyants dels triatletes. A l´arribada hi haurà servei de dutxes al pavelló municipal de Cardona.

La prova estarà reglada per les normes de la pròpia Federació Catalana de triatló.