A partir del proper mes de setembre el Berguedà tindrà un nou equip competint com a federat, i aquest club no serà cap altre que el CCR Alt Berguedà, que neix de la unió de sensibilitats de tres municipis de la zona com són Bagà, Guardiola de Berguedà i la Pobla de Lillet. L´estrena de l´equip sènior a la Quarta Catalana, que jugarà a Guardiola de Berguedà, i el de futbol 7, que ho farà a Bagà, serà, doncs, gairebé imminent.

L´acte de presentació s'ha fet al camp de futbol de Bagà, i va incloure la presència dels batlles dels tres municipis, Josep Lara (Guardiola de Berguedà), Nicolás Viso (Bagà) i Vicenç Linares (PObla de Lillet), així com els membres de la nova junta directiva i els equips base. En aquest acte s'ha aprofitat per presentar la samarreta del club, que portarà símbols dels tres pobles berguedans.

La creació d´aquest nou club de futbol no ha estat idea d´un dia, sinó que ja feia temps que s´estava gestant. Un dels precursors de la nova entitat és Albert Petit, nou director esportiu i que veu el CCR Alt Berguedà «com la culminació de les ganes que tenien molts jugadors de la zona escampats arreu de la comarca de compartir un sol equip. D´aquesta manera va plantejar-se la possibilitat d´unir esforços per primer cop entre la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà i Bagà, aprofitant l´estructura esportiva del CCR Baganès».

Les tres poblacions berguedanes volen donar una imatge «d´unió» davant d´un nou projecte que també a aspira a promocionar la zona econòmica aprofitant el nombre de famílies d´arreu que cada cap de setmana aniran als partits. La idea és crear un nou referent futbolístic a la zona de l´alt Berguedà.