La delegació espanyola va aconseguir ahir dues medalles en proves de velocitat i una de bronze en 10.000 metres en els europeus d'Amsterdam, que es van unir a l'or de dijous de Ruth Beitia en alçada.

En els 400 tanques, el navarrès Sergio Fernández va ser segon, amb un temps de 49.06, a prop del rècord d'Espanya. Només va ser superat pel cubà nacionalitzat turc Yasmani Copello Escobar. Va completar el podi el suís i vigent campió Kariem Hussein.

Una hora més tard, la nova estrella de l'atletisme estatal, Bruno Hortelano, madrileny nascut a Austràlia i amb la mare de l'Espluga de Francolí, va aconseguir l'or en els 200 metres amb un temps de 20.45, sis dècimes més que el rècord d'Espanya assolit en les semifinals, poc abans. L'holandès Churandy Martina, va ser desqualificat.

Quan ja semblava que la collita estatal havia acabat, va arribar la medalla de bronze d'Antonio Abadia en els 10.000 metres. Va ser superat pels kenyans nacionalitzats turcs Polat Kemboi Arikan i Ali Kaya. I encara hauria pogut caure una altra medalla, però Sebastián Martos va ser quart en els 3.000 obstacles, guanyats pel francès Mekhissi-Benabbad, davant del kenyà-turc Aras Kaya i del seu compatriota Yoann Kowal.

Cara i creu de les estrelles

La jornada d'ahir va venir marcada també per la victòria de la gran estrella de l'equip holandès, Dafne Schippers, atleta que va apallissar les seves rivals en els 100 metres amb un temps de 10.90, 30 centèsimes menys que la búlgara Ivet Lalova-Colio. En canvi, el francès Renaud Lavillenie va fracassar en la prova del salt amb perxa. Va començar a competir quan tots els adversaris ja havien quedat eliminats, sobre 5,75 metres, va fer tres nuls i va quedar últim. L'or va ser per al polonès Robert Sobera. També van guanyar el britànic Martyn Rooney i la italiana Lebania Grenot, en 400; la polonesa Anita Wlodarczyk, en martell; la sèrbia Ivana Spanovic, en salt de llargada; i la croata Sandra Perkovic, en el llançament de disc.