Tot i que es veuran les cares aviat, el 10 de setembre en la lliga, i les seves evolucions seran seguides amb lupa des de la pretemporada, Pep Guardiola sembla interessat a no convertir la lliga anglesa en una guerra entre ell i l'entrenador del seu veí, el Manchester United, José Mourinho. El santpedorenc va evitar cap tipus de resposta al seu adversari, que va dir en la seva presentació que no li agradava la "filosofia, ni la xarrera", en clara al·lusió al català. Al contrari. En la seva primera roda de premsa com a tècnic del City, Guardiola va arribar a dir de Mourinho que "m'ha fet millor entrenador".

El santpedorenc va afirmar que "José ho va dir molt bé en la seva roda de premsa: això no és sobre ell o jo. Estem centrats en les nostres respectives feines. Ens coneixem molt bé i només puc dir que, com a entrenador, em va ajudar a millorar, com també ho van fer Klopp i Tuchel a Alemanya".

Els millors entrenadors

De fet, l'any que ve hi haurà grans tècnics a la graella de sortida de la lliga anglesa. Sobre aquesta proliferació, "no conec la raó per la qual els tècnics vénen a entrenar al país, només puc comentar el meu cas. Cada cop que he vingut a Anglaterra, com a jugador o entrenador, quedava impressionat". Així, "serà interessant veure com serà aquesta Premier. Antonio [Conte] és un gran fitxatge per al Chelsea i un mestre de la tàctica. També Klopp, a qui vaig conèixer a Alemanya: Koeman, un gran amic, i Ranieri. Serà una gran Premier League".

Noves condicions

En la seva conferència de premsa, que va durar tres quarts d'hora, Guardiola va rememorar que "la gent diu que el Pep només pot jugar en bons camps i no amb vent, neu o pluja. Així que per a això sóc aquí, per provar-me a mi mateix, per provar què sóc capaç de fer amb el meu futbol". D'aquesta manera, "vaig ser al Barça, on vaig tenir a les meves ordres el millor jugador de la història, i al Bayern de Munic, un club amb tradició i història. Podria haver-me quedat còmodament allà, però és el moment de provar-me i demostrar que puc entrenar aquí. És un altre test en la meva carrera".

Sobre si aquest és el desafiament més complicat, va apuntar que "potser va ser quan vaig prendre les regnes del Barça B. A Barcelona i a Munic també va ser dur, ja que són clubs on s'ha de guanyar sempre. Aquí sé que és complicat, ja que és una competició en què guanyar cinc o sis partits seguits és gairebé impossible" d'aconseguir. Per això, "el desafiament és aquest: ser constants en el nostre joc. En la meva carrera s'exigeix molt dels meus equips i això és bo. És millor viure amb aquesta pressió que sense ella. Potser no guanyarem cada dia, però ho intentarem".

Ajuda experimentada

Respecte del reclutament de Mikel Arteta com a tècnic ajudant, va afirmar que el basc l'ajudarà "a prendre decisions. Mikel és un dels millors centrecampistes que he vist mai i una persona que coneix a la perfecció el futbol anglès. Fa tretze o catorze anys que és aquí i m'ajudarà a entrendre les coses. És algú molt important".

Com a fet curiós, Guardiola, que va dir que compta amb tots els jugadors de la seva plantilla, inclòs Touré, almenys a l'inici, també va ser interrogat sobre la possibilitat de dirigir la selecció espanyola, la banqueta de la qual ara és lliure. El bagenc es va definir com a "entrenador de club i m'agrada la feina que faig". El seu nom havia sonat, juntament amb els de Caparrós, Paco Jémez, Michel o José Antonio Camacho.