Des de fa 30 anys se celebra al pavelló municipal de Solsona aquesta estada per a les joves promeses del bàsquet. Una estada, per això, que no és apta per a tothom, ja que, com explica el seu director, Jordi Serra, "es tracta d'un campus en què els jugadors vénen recomanats. Qualsevol s'hi pot inscriure, però l'acceptació o no sempre dependrà de l'aval d'algun entrenador que conegui Elite Jove. Un cop ha passat aquest control, decidim quins jugadors hi accedeixen en funció de la procedència, ja que no volem que hi hagi concentració de jugadors que et puguin coincidir d'un mateix club o país, perquè entenem que és bo que jugadors i entrenadors diferents puguin veure la nostra manera de treballar". Tot i els nivells d'exigència, Elite Jove omple sense problemes els torns tancats a 70 jugadors per setmana: "els torns es tanquen a 70 jugadors perquè no en podem acceptar més per la metodologia que seguim".

Aquesta activitat recluta jugadors de països com Lituània, França, Irlanda, Gran Bretanya o Dinamarca, que conviuen durant uns dies amb jugadors catalans i espanyols. "Ens adequem amb l'idioma, dins els grups de treball sempre hi ha algun jugador internacional, però com que disposem de 4 entrenadors per cada 12 nens, sempre hi pot haver un entrenador que faci la traducció simultània a l'estranger.". Elite Jove treballa amb 6 grups de 12 nens, i cada grup s'entrena en una pista diferent i són supervisats per 4 entrenadors. Amb la suma dels coordinadors, fisioterapeutes i ajudants, l'equip tècnic organitzador arriba a les 30 persones. Són 6 grups, 24 entrenadors, més el coordinadors, fisios, tenim un equip que se'n va a les 30 persones per cada torn. Els jugadors es lleven a les 8 del matí, i a 2/4 de 10 ja són a la pista entrenant-se fins a les 13 hores i a la tarda la sessió és de tres quarts de 5 a les 7. Després de sopar, fan una última sessió amb partits de cinc contra cinc.

Aquesta setmana ha sigut l'arrencada d'aquesta estada amb els jugadors júniors, i les dues següents serà el torn dels infantils i cadets respectivament: "estem molt satisfets del nivell que tenen els jugadors, perquè saben què els espera, hores de bàsquet i exigència física. Estem orgullosos de donar allò que els jugadors han vingut a buscar".