L'exjugador internacional Jorge Garbajosa va ser escollit ahir com a nou president de la Federació Espanyola de Basquetbol (FEB) després de l'Assemblea General Extraordinària celebrada a Madrid. Garbajosa es va imposar en la segona ronda de votacions a Arturo Aguado, màxim mandatari de la Federació d'Euskadi, per 61 paperetes a 54. Prèviament, en la primera ronda, s'havia quedat fora de la carrera Alfonso Cabeza, ja que va obtenir menys suports que els altres dos candidats.

En aquest primer recompte inicial, Garbajosa va arribar a un total de 53 vots, dos més que els aconseguits per Aguado. Per la seva part, Cabeza, president del Rivas Ecópolis, en va recollir 10. A més, n'hi va haver un en blanc. D'aquesta manera, cap no va aconseguir la majoria absoluta necessària en la primera ronda.

Honor i responsabilitat

Després de conèixer el seu nomenament, Garbajosa es va mostrar molt agraït: "gràcies als que m'heu donat suport i als que no. Avui és un dia immensament feliç per a mi. He treballat no en els últims tres mesos, sinó que fa 25 anys que treballo per això". L'exjugador d'Unicaja, entre d'altres, va afegir que "no sabeu l'honor, la responsabilitat i la il·lusió que em suposen ser aquí avui. Prometo treball, prometo unir, prometo anar donant la mà perquè el nostre bàsquet sigui millor. No des de demà, des d'aquesta tarda".

Fins al Meliá Castilla hi van acudir a votar nombroses cares conegudes, com Pablo Laso, Felipe Reyes, Willy Hernangómez, Guillem Vives, Pau Ribas, Sergio Rodríguez o José Manuel Calderón.