L'holandès Tom Dumoulin (Giant Alpecin) es va engegantir sota una tempesta espectacular d'aigua i calamarsa per imposar-se en la novena etapa disputada entre Vielha (Catalunya) i Arcalís (Andorra), de 184,5 quilòmetres, la jornada reina dels Pirineus, que va mantenir Chris Froome com a líder i va viure la retirada d'Alberto Contador.

Dumoulin, La papallona de Maastricht, de 31 anys, va ser el més poderós de l'escapada inicial i, amb un ascens en solitari espectacular d'Arcalís, es va presentar a la meta amb els braços alçats sota l'aiguat de calamarsa, feliç per celebrar la seva estrena al Tour de França. Va superar en 44 segons els perseguidors més immediats: el portuguès Rui Costa i el polonès Rafal Majka. Ja sense Contador, retirat a 100 km de la meta, els favorits només es van moure als tres últims, en plena tempesta. El colombià Sergio Henao va ser l'esperó perquè ho intentés Chris Froome, però Nairo Quintana no li va permetre desenganxar-se ni un metre. Els dos van entrar amb Richie Porte, Adam Yates i Daniel Martin a 6,35 del guanyador, que va tancar la jornada en 5 hores, 16 minuts i 24 segons.

Combat nul entre Froome i Quintana, però alguns candidats de la general van sortir-ne malparats: el Purito Rodríguez, al seu terreny, s'hi va deixar 21 segons; Alejandro Valverde, 42, i l'italià Fabio Aru, 1 minut. L'aigua va encongir l'ànim d'atacar dels homes de la general i Froome no va aplicar el seu molinet. Amb intents tímids, va estrenar sense problemes el mallot groc, que va mantenir amb 16 segons de Yates i 19 de Martin. Quintana és quart a 23 i el Purito, cinquè a 37. Valverde, 10è, a un minut.