La selecció de França va complir els pronòstics i es va imposar en el torneig preolímpic de Manila (Filipines) després de derrotar el combinat de Canadà per 83-74 a la gran final d'ahir. D'aquesta manera, els francesos es van endur el darrer bitllet per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

El base dels San Antonio Spurs Tony Parker va ser el gran referent dels francesos, ja que va anotar 26 punts i va repartir quatre assistències. Per la seva banda, Cory Joseph va ser el més destacat d'uns canadencs que van tenir els primers avantatges en el marcador, però França va respondre amb un parcial de 15-5 per acabar el primer quart amb cinc punts de marge (25-30).

En el segon període el ritme va baixar i els dos equips van encadenar una sèrie d'errades. Això va beneficiar els canadencs, que van arribar al descans amb només tres punts de desavantatge (36-39). A la represa els europeus van pressionar en defensa i van clavar un parcial de 9-2, però els americans els van tornar i van acabar el tercer quart amb un resultat de 51-56. En els darrers deu minuts Canadà va intentar la remuntada, però França es va mantenir molt sòlida i es va endur el darrer bitllet pels Jocs Olímpics.

En els altres dos tornejos preolímpics, les finals es van jugar dissabte a la nit. A Belgrad, el conjunt amfitrió no va donar cap possibilitat a Puerto Rico i el va derrotar per un clar 108-77. Els serbis, liderats per un Bogdan Bogdanovic que va anotar 26 punts, van sentenciar el duel ja en el primer quart amb un parcial de 24-0, i després només es van haver de dedicar a mantenir la renda. Per l'equip de Puerto Rico, l'exjugador del Bàsquet Manresa Ricky Sánchez va anotar deu punts.

A Torí, Croàcia va derrotar Itàlia a la pròrroga (84-78). Pel que fa als exmanresans, ni Zeljko Sakic ni Giuseppe Poeta van jugar.

Croàcia, al grup d'Espanya

Poc després del triomf de França a Manila la FIBA va celebrar el sorteig per situar els tres guanyadors dels preolímpics en algun dels dos grups de la competició olímpica. El resultat va ser que les seleccions de França i Sèrbia jugaran al grup A juntament amb els Estats Units (els grans favorits a l'or), Venezuela, Xina i Austràlia. Per altra banda, Croàcia completa el grup B, en el qual figuren Argentina, Espanya, Brasil, Nigèria i la Lituània de Marius Grigonis.

La selecció espanyola debutarà el dia 8 d'agost davant Croàcia, i l'endemà jugarà amb Brasil. El tercer partit serà el dia 12 contra Nigèria, el 14 s'enfrontarà a Lituània i el 16 tancarà la primera fase davant Argentina. El matx davant Brasil es jugarà a les 19.15 hores, mentre que la resta seran a les 12 de la nit.