Un esforç suprem va haver de fer ahir els participants al 1r Triatló Vall del Cardener, el campionat català en la distància olímpica. I és que els 124 triatletes (dels 158 inscrits al principi) que van poder ser capaços de culminar la prova van saber resistir temperatures molt altes, ja per sobre dels 35 graus quan els va tocar fer el darrer tram, el de 10 quilòmetres a Cardona. En la meta, ubicada ahir a la cèntrica plaça de la Fira la victòria final va correspondre a l'osonenc Joan Ruvireta, que va deixar enrere en aquest sector un molt brillant Arnau Montiel. El callussenc júnior, de només 19 anys, del Minorisa va mantenir el pols molts quilòmetres amb Ruvireta i assolia un magnífic subcampionat absolut de Catalunya en la distància olímpica. La joventut del triatleta fa pensar en un futur molt prometedor per a l'esportista bagenc.

En la categoria femenina, triomf per a la igualadina Anna Noguera, que va tenir prou forces durant els darrer quilòmetres per superar la que havia estat líder de la prova en la major part del recorregut d'aquest triatló, Marta Sánchez, que va ser la a més de 3 minuts de la igualadina, la campiona ahir per mèrits propis.

Una cursa vibrant

La prova va començar d'una forma puntual al pantà de Sant Ponç on els participats havien de nedar 1,5 km donant un parell de voltes a un circuit aquàtic que tenia 750 metres. Un grup de triatletes es va situar al capdavant després d'aquest sector; i els dos que es disputarien al cap i a la fi la victòria, Ruvireta i Arnau Montiel ràpidament es van situar al capdavant, amb un tercer triatleta en discòrdia que va relliscar en un dels revolts de la carretera quan els esportistes ja havien agafat les bicis en el segon tram del dia. La calor començava a ser, a les onze del matí, ja molt intensa, però el moment més dur va arribar en els 10 quilòmetres que calia fer a peu per Cardona, als peus del castell, i que s'afegien a tot l'esforç que ja havien fet els triatles fins alehsores. Després de nedar, en bicicleta van ser 38 els quilòmetres de pujada i baixada per la vall del Cardener.

Montiel va encarar els primers quilòmetres a peu com a líder però va acabar pagant l'esforç i Ruvireta, més veterà, va saber dosificar millor les forces i va ser el vencedor. El cinquè a entrar va ser Xavier Torrades, manresà, excampió de Catalunya en modalitat olímpica i més dedicat als ironman, que en aquesta prova no va competir per guanyar.

En el lliurament de trofeus hi van ser Ferran Estruch, alcalde de la vila de Cardona; Sergi Ballesteros, regidor d'Esports; Xavier Amigó, secretari del Club Esportiu Mossos d'Esquadra, i Joan Carles Escobar, intendent dels Mossos, cap de l'ABP de Manresa. Va ser el colofó d'un dia molt dur per als esportistes, tots uns herois.