El Club Petanca Navarcles segueix fent història gràcies al campionat d'Espanya absolut de triplets aconseguit per la 40 vegades campiona d'Espanya Rosario Inés, Verònica Martínez, l'actual campiona de Catalunya individual, i la jove promesa Jessica Santiago.

Les jugadores del club navarclí van aconseguir el títol d'Espanya en el torneig celebrat a la localitat andalusa d'Almerimar, Almeria. A més, van aconseguir la plata en el campionat català.

I tots aquests èxits han arribat en el seu primer any com a equip. "Al principi teníem dubtes de si ens adaptaríem, perquè cadascú té el seu estil de joc, però la veritat és que tot ha anat rodat", destaca l'artesenca Verònica Martínez.

Inés i la Martínez viuen a Calafell i fa molts anys que juguen juntes. "Vaig començar des de ben petita jugant a la petanca. Els meus pares em portaven sempre aquí a Navarcles fins que vaig conèixer la Rosario i vaig marxar a Calafell per jugar amb ella", afirma Martínez.

En el moment en què les dues jugadores més veteranes van tenir l'oportunitat de competir a la lliga de Barcelona, no s'ho van pensar dues vegades, ja que la competició a Tarragona no té tant nivell. Així, tant Inés com Martínez van tornar al club navarclí, on es va afegir la berguedana Jessica Santiago. Santiago "era la peça clau" que faltava a les més veteranes. "Vam reclutar la Jessica perquè ens n'havien parlat molt bé. Encara que no tingués experiència més enllà de les lligues comarcals, ens ha ajudat molt i estem molt satisfetes d'haver-la escollit", explica Martínez. Per la seva banda, Santiago afirma sentir-se "millor jugadora" al costat d'Inés i Martínez. "Són dues grans jugadores de les qui estic aprenent moltes coses i que m'han fet evolucionar considerablement", diu Santiago. La gran progressió de la berguedana no ha passat per alt als tècnics de la selecció espanyola, que ja s'han interessat pel seu futur.

El secret és la química

Les tres jugadores s'han entès molt bé des del principi. Una prova d'això és que participar-hi pràcticament sense entrenaments, pel fet que totes elles treballen entre setmana, no els ha afectat de cara a la competició. La manca de temps no ha fet minvar un triplet que, si destaca per alguna cosa, és per la bona relació que tenen entre elles.

En aquest sentit, Inés, que és la més condecorada de les tres i una de les millors jugadores de la història de la petanca, té clar "que per molts èxits individuals aconseguits, sense el suport i l'estima de les meves companyes no ho hauria aconseguit".

El bon nivell de les tres jugadores els ha permès dominar amb mà de ferro la majoria de competicions que han disputat, tot i que moltes vegades "els terrenys de joc no ens han ajudat, cadascun amb les seves particularitats. Però la nostra qualitat com a equip ens ha fet superar aquestes dificultats", diu Martínez.

La temporada vinent, les jugadores del Club Petanca Navarcles lluitaran per revalidar el títol de campiones d'Espanya de triplets. A escala autonòmica, disputaran la Segona Lliga Catalana.

D'altra banda, Inés ha estat novament escollida per la Federació Espanyola de Petanca per participar a la Copa Mundial de Confederacions, que tindrà lloc el proper mes d'agost a la RepúblicaTxeca, i al Campionat d'Europa Femení, que tindrà lloc a Eslovàquia al mes de setembre, coincidint amb l'inici de la lliga. L'actual campiona d'Espanya individual també participarà en l'Internacional Femení de Palavàs (França), que tindrà lloc al final del mes de juliol.

A banda d'Inés, l'equip espanyol estarà integrat també per Miriam Hernández, la tercera d'Espanya individual, Melani Homar, de la Federació Balear, i Yolanda Matarranz, de la Federació Madrilenya i subcampiona d'Espanya individual.