El Manresa està refent la seva estructura organitzativa. A més a més del canvi d'entrenador al primer equip, amb l'entrada de Dani Fernández en el lloc de Dani Andreu, i la creació de la figura del gerent, càrrec que estrenarà Kike Ledesma, també hi ha hagut canvis a la coordinació del futbol base. Juanjo Beltran, que ja era a la casa, serà el coordinador general i el santvicentí Marc Vinyals portarà la coordinació dels equips que juguen a futbol 7.

Juanjo Beltran, que ja va ser coordinador blanc-i-vermell l'any 2000 (també ha passat pel Gimnàstic, el Berga i l'Artés, entre altres clubs), agafa aquesta responsabilitat després de fer-se càrrec, darrerament, del futbol 7 del mateix Manresa. "Retorno al càrrec amb molta il·lusió. Sé que comporta una gran responsabilitat tenint en compte la repercussió social d'aquesta entitat. L'objectiu no és altre que situar el Manresa en el lloc que es mereix. En el cas del futbol base tinc clar que és un projecte esportiu de llarga durada. He viscut millors moments al club però penso que amb paciència podem tornar a situar-nos on ens pertoca".

Beltran té clar que "les categories no són la clau de l'èxit, però ajuden. El repte és aconseguir que el major nombre possible de futbolistes arribin al primer equip. Fent memòria, no trobo cap jugador de la nostra demarcació que hagi jugat en el primer equip del Manresa i no hagi sortit del nostre propi club o del Gimnàstic".

El nou coordinador del Manresa té clar que "no només hem de treballar en les categories altes sinó en la gestió global del club, tinguin la lletra que tinguin els equips. Tothom aporta molt, encara que hi hagi qui pensi que algunes formacions estan creats només per cobrar les quotes. El nostre president, José Luis Correa, no vol equips dels anomenats de quotes; vol donar l'oportunitat a tots els jugadors que vulguin jugar al Manresa".

Treballar amb professionalitat

Beltran considera que "cal ser-hi, amb professionalitat. Cal fer un seguiment dels jugadors i dels equips amb atenció i dedicació, per després poder debatre amb els pares, entrenadors i altres clubs si s'escau. Actualment, tots els coordinadors intenten vendre alguna cosa. Nosaltres hem de mantenir les coses bones que ja tenim i canviar i millorar les que no funcionen del tot bé. La meva experiència i la meva idea és no vendre res; no vull mirar miralls que no m'interessen i no volem ser grans a qualsevol preu. Utilitzar les armes que tenim. Nosaltres volem donar impuls a la metodologia implantada pel Dani Fernández que ha de servir per millorar la qualitat dels jugadors, però també dels entrenadors. També la figura del Kike Ledesma ajudarà molt al club en el control econòmic, per generar recursos i per millorar la relació amb les altres entitats. A més, ara tinc clar que la junta directiva vol fer una aposta real pel futbol base".

Sobre l'entrada al club manresà de Marc Vinyals com a responsable dels equips de futbol7 i entrenador de l'infantil de Primera Divisió, Juanjo Beltran ha comentat que "és un reforç de luxe per a nosaltres". Vinyals ha estat a l'escola del Barça, a l'At. Segre i els dos darrers anys com a tècnic formatiu a Kuwait. Ell ha comentat que "crec molt en la formació des dels equips de baix per crear jugadors que tinguin una base per tal que arribin a ser competitius a partir d'infantils i cadets i més endavant puguin arribar al primer equip, que és el que es busca".

Per al projecte 2016-17, Juanjo Beltran ha confirmat que hi haurà "força canvis d'entrenadors, amb el perfil que busquem, amb gent molt formada. Un repte engrescador, sense dubte".