El ciclista de Parets del Vallès Joaquim Purito Rodríguez va anunciar ahir, emocionat i entre llàgrimes, la decisió de retirar-se a final de temporada després de 17 anys com a professional.

Purito, de 37 anys, que tenia la notícia ben guardada per deixar-la anar en la jornada de descans del Tour a Andorra, el país on ara resideix, deixarà el ciclisme amb la idea d'anar-se'n "dalt de tot amb un bon record per als aficionats, i

lluitant encara per un bon lloc al Tour de França. Jo he gaudit molt d'aquest esport, però arriba un moment de decidir que s'acaba", va assegurar Rodríguez.

Professional des de l'any 2001, quan va debutar a l'equip ONCE de Manolo Saiz, deixarà la bicicleta "amb les mateixes ganes que quan vaig començar amb 20 anyets", i amb un bon nivell competitiu. La temporada 2016, però, continua per a Purito i se sent atret pels Jocs de Rio de Janeiro: "m'agradaria que fos el meu comiat. Ara el pla és els Jocs i la Vuelta a Espanya, però a veure com acabo, no vull acomiadar-me patint".

Purito deixarà el ciclisme amb una espina clavada. "És cert que em falta un Mundial o una Lieja, però ho vaig donar tot i jo sempre vaig estar amb els millors". Entre els èxits subratlla els dos Tours de Llombardia i el podi del Tour 2013, entre altres triomfs que adornen el seu palmarès, que es completa amb segons llocs en la Vuelta i en el Giro. A més de 3 etapes del Tour, té una Fletxa Valona i dues Voltes a Catalunya.