El seleccionador espanyol, l'italià Sergio Scariolo, va reduir la llista de jugadors pels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro a 16 noms, i va descartar el base Guillem Vives, els alers Dani Díez i Alberto Abalde i l'interior Pablo Aguilar.

D'aquesta manera, a partir d'ara només haurà de descartar quatre jugadors més per quedar-se amb els 12 definitius que participaran a la cita olímpica. Sobre la presència als Jocs del pivot Marc Gasol, Scariolo va comentar que "segueix la seva progressió, està complint els plaços que se li han marcat, tot i que encara no podem fer una previsió".

D'altra banda, el combinat espanyol iniciarà, avui a partir de les 19 hores a Burgos, els seus partits amistosos per tal de preparar la cita del Brasil, i ho farà davant Angola, en un duel que servirà per treure les primeres impressions sobre l'equip. En aquest matx no hi podrà ser el base canari Sergio Rodríguez, ja que va deixar momentàniament la concentració per tal de solucionar el seu traspàs als Philadelphia 76ers de l'NBA.