La selecció espanyola d'hoquei sobre patins, amb l'igualadí Ton Baliu, ha perdut en el partit corresponent a la segona jornada de la fase de grups del Campionat d'Europa davant els amfitrions, Portugal, per 1-6.

El duel ha viscut un primer temps intens, amb Portugal desenvolupant el paper d'amfitriona. Els lusitans han sortit elèctrics i han aconseguit obrir la llauna des del punt de penal. El combinat estata, ha sabut reaccionar a l'ofensiva portuguesa i ha posat les taules després d'un gol del capità Jordi Bargalló, també des del punt de penal.

Amb l'empat, Espanya s'ha anat assentat en el parquet i ha disposat d'una falta directa, després d'una targeta blava a Helder Nunes, que Girao ha parat a Pau Bargalló. Tot i la insistència, el segon gol ha caigut del bàndol portuguès. En un instant de 'power play' desfavorable, els lusitans han desigualat l'electrònic amb una bona contra culminada per Reinaldo Ventura (1-2, min 10). Amb aquest resultat s'ha arribat al descans, tot i que Portugal ha tingut una falta directa després de la targeta blava que ha vist Jepi Selva.

En el segona part, els portuguesos han posat terra pel mig per definir el segon partit de la fase de grups. Els gols de Joao Rodrigues, Joao Rafael, Diogo Rafael i Gonçalo Alves han sentenciat el duel.

A la resta de la jornada, França i Itàlia comparteixen el liderat del grup A després de derrotar a Anglaterra (2-0) i Alemanya (11-0) respectivament. En el grup B, liderat per Portugal, Espanya i Suïssa comparteixen la segona plaça. Els suïssos han derrotat a Àustria per 4-1.

El partit d'aquesta nit davant Suïssa (21 h i amb la segona plaça en joc) s'emetrà en diferit a les 03:00 hores a Teledeporte.

La fitxa del partit

Espanya, 1

Portugal, 6

Espanya (1 + 0): Xevi Puigbí, Romà Bancells, Jordi Bargalló, Pau Bargalló i Cristian Rodríguez -cinc inicial - Jepi Selva, Ton Baliu, Eloi Mitjans i Jordi Burgaya.

Portugal (2 + 4): Angel Girao, Reinaldo Ventura, Ricardo Barreiros, Helder Nunes, Joao Rodrigues - cinc inicial - Diogo Rafael, José Rafael Costa, Gonçalo Alves i Henrique Magalhaes.

Gols: 0-1, Ricardo Barreiros, p., Min 5; 1-1, Jordi Bargalló, p., Min 6; 1-2, Reinaldo Ventura, min 10; 1-3, Joao Rodrigues, min 21; 1-4, José Rafael Costa, min 32; 1-5, Diogo Rafael, min 35; 1-6, Gonçalo Alves, FD, min 38.