El FC Barcelona ha tancat la contractació del lateral francès Lucas Digne (PSG) per a les pròximes cinc temporades, cosa que ha suposat una inversió de 16,5 milions d'euros, amb una variable de 4 milions més en funció de títols i aportació individual.

El jugador francès, que tindrà una clàusula de rescissió de 60 milions, ha militat aquesta última temporada com a cedit en el Roma, cosa que li va permetre jugar dos partits contra el Barcelona en la Lligueta de la passada Champions, amb un empat (1-1) a Roma i una aclaparador victòria blaugrana al Camp Nou (6-1).

El jugador, citat per França en la passada Eurocopa, arriba al Barcelona, on serà presentat demà, per disputar-li la titularitat a Jordi Alba, que s'ha fet amb el lateral esquerre en aquestes últimes temporades, i on no ha tingut competència amb els seus companys, el francès Jérémy Mathieu i brasiler Adriano Correia.

Digne, format al Lilla francès, va ser fitxat fa tres temporades pel Paris Saint Germain, però a l'equip capitalí no va obtenir els minuts que esperava, i així va aconseguir una cessió al Roma, on el curs anterior va jugar una trentena de partits, amb tres gols en el seu haver.

Nascut a Meaux el 20 de juliol de 1993 (complirà 23 anys dimecres de la setmana que ve), Digne és un esquerrà tancat, molt atlètic i de llarg recorregut a la banda, cosa que li permet incorporar-se a accions ofensives amb relativa facilitat.

Per primer vegada, Jordi Alba tindrà en el nou fitxatge un veritable oponent per disputar-li la titularitat de la banda esquerra.

Guanyador del mundial sub-20 del 2013 juntament al nou central blaugrana Umtiti, Digne compta en el seu historial esportiu amb dues Lligues franceses, les obtingudes en els dos anys que va estar a les files del PSG.

Lucas Digne es converteix en la tercera contractació d'aquest estiu a l'equip català, i és el segon francès, després que ahir el Barcelona confirmés l'arribada del central Samuel Umtiti, d'origen camerunès, però internacional amb França.

El primer reforç del Barcelona va arribar després de la recuperació del que havia estat jugador blaugrana fa uns anys en el filial, el gallec Denis Suárez (Vila-real).