El líder del Tour, el britànic Chris Froome, va aprofitar la formació de ventalls en el tram final de l'etapa d'ahir, entre Carcassona i Montpeller, per esgarrapar uns segons als seus competidors abans de l'escapçada etapa que es disputarà avui al mont Ventor. Froome va aconseguir 12 segons respecte de Nairo Quintana, amb bonificació, però no va aconseguir la victòria d'etapa, que va ser per a l'eslovac Peter Sagan, que es va imposar en un esprint a tres a l'actual vencedor de la prova i al polonès Maciej Bodnar.

La notícia més important, però, va sorgir després de l'etapa, quan l'organització va decidir que l'etapa d'avui al mont Ventor quedarà retallada sis quilòmetres més avall del cim. El motiu és el fort vent previst a la zona, de 104 quilòmetres per hora. La meta se situarà a Chalet Reynard, quan comença el tram sense cap vegetació.

Precisament, el final de l'etapa d'ahir va ser criticat pel Movistar, l'equip de Nairo Quintana. El seu director esportiu, Eusebio Unzué, es va queixar que el recorregut va ser "incomprensible. No pot ser que ens facin passar per aquests pobles, ja que hi ha risc en espectadors i públic". Quintana és ara quart, a 35 segons del líder i darrere d'Adam Yates i Daniel Martin.